Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší saka na jaro: Barevné i pruhované

21. dubna 2014 | 06:00

Sako můžete bez problémů nosit do práce i na volný čas. Na jaře ho využijete i místo bundy jako svrchník. Obchody nabízí širokou nabídku, jež uspokojí srdce každé ženy. Které kousky jsou letos v kurzu a kam pro ně vyrazit?

Bez pochyby patří mezi absolutní základ šatníku každé ženy. Potěšte se novým úlovkem do vaší sbírky.

Černé

Nevěříme tomu, že by vám černý kousek ve skříni chyběl. Pokud ale černé sako postrádáte, rozhodně si ho letošní jaro pořiďte. U této klasiky se nebojte investovat. Nepodléhá módním trendům, a bohatě ho využijete napříč sezónami. Vybírejte pečlivě střih. Sako musí perfektně sedět v ramenou a klopy by měly ležet na hrudníku.

F&F, 749 Kč
Autor: Archiv firem

Ostré barvy

Kromě nadčasové elegance letos letí výrazné barvičky, ve kterých vás nikdo nepřehlédne. Modrá, oranžová nebo ostře žlutá oživí i ten nejjednodušší outfit. Přitom takové sako můžete nosit s černými kalhoty a bílou halenkou bez problémů i do práce. Stejně dobře ale bude vypadat i s džíny nebo s koženými kalhotami například když vyrazíte s kamarádkami na odpolední kávu.

Pastelové

Jestli pro vás výrazné barvy nejsou, nabízí se široká nabídka jemných tónů. Pravda, tyto saka nejsou úplně praktická. Vypadají ale skvěle. Například se světlým denimem vytvoříte svěží jarní outfit. Obchodům naprosto vládne sladká růžová. Vybírat si můžete ze široké nabídky střihům, takže snadno najdete to pravé sako pro vás.

Pruhované 

Pimkie, 799 Kč
Autor: Archiv firem

Sako nemusí být jenom jednobarevné. Extravagantnější a přitom stále elegantní variantou jsou proužky. Ať už sáhnete po černobílém nebo námořnicky modrém provedení, výsledný efekt bude zkrátka skvělý. Pruhované sako si můžete dovolit v každém věku. Mladá dívka ho využije při divoké kombinaci vzorů. Zralá žena jím snadno oživí jednoduchý tmavý outfit.

Černobílé kombinace

U tradiční monochromatické kombinace ještě zůstaneme. Můžete si vybrat perfektní zeštíhlující kousky nebo bílá saka se zajímavými černými aplikacemi. Tato saka využijete i při slavnostnějších příležitostech. Vyplatí se tedy mít nějaké takové k dispozici ve vašem šatníku.

Vero Moda, 1199 Kč
Autor: Archiv firem
S řasením

Alternativou ke klasickému saku s klopami může být krátké sako do pasu s volnou látkou, která splývá nařasená přes prsa. Takový kousek bude skvěle vypadat k úzkým kalhotám a podpatkům. Nedoporučujeme ho ženám s větším poprsím. Látka navíc by vaše vnady ještě více zvýraznila a výsledný efekt by působil nehezky. Pro ženy s menšími nebo normálními prsy je ale tato bundička zajímavým oživením pracovního šatníku.

Kimono

Horkým trendem, který pomalu ale jistě plní všechny obchody, jsou exotická kimona. Na výběr máte širokou nabídku od elegantního provedení, přes romantické krajky a květované potisky až po pastelové a vzorované kousky, vhodné na jakoukoliv příležitost. Kimono můžete směle kombinovat se základními kousky vašeho pracovního šatníku. V létě ho ale využijete například i k džínovým šortkám. K dostání je i delší provedení, jež využijete i v soukromí jako elegantní domácí oblečení.

Vybírejte z toho nejlepšího, co naše obchody nabízí:

Autor: Kristýna Dolejšová