Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 triků, jak být i v práci stylová: Výrazné detaily či krajka

  • Oživte svůj pracovní outfit!
    3. dubna 2014 | 06:00

    Každý den vstáváme do práce a přemýšlíme, co si obléct. Nebaví vás už zaběhnutá klasika černých kalhot, bílé halenky a saka? Oživte svoje outfity zajímavými detaily, které zůstanou v mezích firemních pravidel a přeci budou zajímavé a neotřelé!

  • Vsaďte na výrazné lodičky

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pokud dress code u vás ve firmě vyžaduje černé nebo neutrální oblečení, rozzařte svůj outfit alespoň malým doplňkem. Může to být cokoliv, šátek, šperk či brýle. My ale doporučujeme vsadit na boty. Nebojte se veselých barev či zajímavých textur. Takové lodičky dokážou vaše oblečení jednoduše pozvednout, a, pokud nezvolíte neonově žlutou, zůstanete decentní. Tip na závěr: Slaďte barvu lodiček s vaší rtěnkou!

    Marks&Spencer – 1950 Kč

  • Nebojte se pinstripe proužků

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pinstripe neboli klasický oblekový proužek bez pochyby patří k typické mužské garderobě. Tento vzor vyzařuje moc a sílu. Proto ho muži tak často nosí. Přeneste tento zajímavý detail i do vašeho šatníku. Kromě toho, že z vás udělá profesionální „businessmanku,“ perfektně vás zeštíhlí. Zkombinujte ho s klasickou bílou košilí a vysokými podpatky a rázem se z vás stane rovnocenná partnerka pro kdejakého manažera.

    Sako i kalhoty – Mango, Info o ceně v obchodě

  • Přidejte krajku

    ...
    Autor: Archiv firem
    Neumíte si představit pracovní den bez vašeho klasického kalhotového kostýmu? Ani to nemusí být nuda. Přidejte outfitu na ženskosti a rafinovanosti. Stačí jednoduchá maličkost: vyměňte obligátní bílou košili za top s jemnou krajkou, jež bude vykukovat zpod saka. Vsaďte na jednoduchý top na ramínka nebo tričko s krátkým rukávem s krajkovou aplikací okolo výstřihu. Doporučujeme volit oblečení v neutrálních barvách. Klidně zůstaňte u své oblíbené bílé či černé. Krajka v divokých tónech by totiž mohla působit vulgárně.

    F&F – 499 Kč

  • Místo saka elegantní křivák

    ...
    Autor: Archiv firem

    Ano, opravdu radíme vyměnit nadčasové sako za křivák. Nemusíte být nutně „rockerka“ v koženém kousku. Dnes jsou v obchodech k dostání velmi lichotivé varianty například z tvídu nebo z bavlny. Vyberte si kousek, který je decentní, ale přesto elegantní. Přidejte k němu jednoduchý bílý nebo černý top a můžete vyrazit!

    Mango – 1799 Kč

  • Vynechejte černou

    ...
    Autor: Archiv firem
    Černá je univerzální barva, o tom není pochyb. Zkuste ale s přicházejícím jarem svůj šatník trochu zesvětlit a prozářit. Stačí málo. Vyměňte tmavé kalhoty za béžové nebo tmavě modré. Oblíbenou černou halenku nechte ve skříni a nebojte se vzoru, který vám dodá na svěžesti.

    Kalhoty: H&M, 599 Kč, Halenka: Mango 1699 Kč

  • Výrazný kabát

    ...
    Autor: Archiv firem

    Jestliže pravidla ve vašem podniku nepovolují žádnou divočinu a vaše uniforma je striktně daná, nezoufejte. Stále se můžete vyřádit na vašem svrchníku. Ten přeci v práci sundáte, takže nejste limitovaná žádnými pravidly. Zapomeňte tedy na klasický trenčkot nebo kožený křivák a kupte si veselý barevný kabát nebo zajímavě střiženou bundičku. V práci sice bunda bude viset na věšáku, po cestě s ní ale uděláte parády až až!

    Reserved – 1999 Kč

  • Vzorovaná halenka pod svetrem s krátkým rukávem

    ...
    Autor: Archiv firem
    Odvážné mezi vámi si mohou troufnout na tento trochu neobvyklý tip. Vyberte si svetr, který je hladký a má kratší rukávy, ideálně v tmavé či neutrální barvě. Pod něj oblečte lehkou hedvábnou halenku, jež bude zpod svetru jen originálně vykukovat v oblasti rukávů a dolního lemu. Dosáhnete tak elegantního a sofistikovaného vzhledu se špetkou extravagance.

    Halenka: Mango, 599 Kč, svetr: Marks&Spencer, 1199 Kč

  • Kalhoty s pruhem na bocích

    ...
    Autor: Archiv firem

    Sportovní móda je letošní jaro horkým trendem. I v práci ho můžete bez problémů nosit. Stačí jen zvolit decentnější variantu. Přímo se nabízí kalhoty s pruhy na bocích. Jemný akcent sportovních tepláků doplněný o lodičky a elegantní sako, vytvoří profesionální outfit, který bude přesto zajímavý a zábavný a rozhodně nebude nudit.

    Lindex – 599 Kč

  • Overal

    ...
    Autor: Archiv firem

    Zdá se, že overalům v naší krajně zatím nikdo příliš nepřišel na chuť. Přitom je to velmi módní a praktická záležitost. Nemusí totiž patřit jen na pláž. Oblečte černou elegantní variantu, přes kterou přehodíte sako. To může být klasické nebo například se zajímavým vzorem. Přidejte lodičky a můžete vyrazit do práce v decentním, dress code dodržujícím outfitu, který bude zároveň velmi neotřelý a zajímavý.

    Mango – 1399 Kč

  • Výrazná kabelka

    ...
    Autor: Archiv firem
    Pokud je váš šéf velmi striktní a nedovolí vám ani výrazné doplňky nebo boty, vsaďte na kabelku. Při práci ji nemáte bezprostředně při sobě, aby vaše vedení nic nenamítalo, ale přitom například při cestě na oběd ji bohatě využijete! Vyberte kabelku, která je vám svou barvou nejsympatičtější a staňte se nerozlučnými parťáky.

    Zara – 1699 Kč

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, triky, pracovní outfity, oživení
Diskuse ke článku
.