Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

7 tipů, jak si konečně zorganizovat šatník

  • Nevyznáte se svém šatníku? Je čas na úklid!
    6. března 2014 | 06:00

    Přestože vám šatník přetéká oblečením, nemáte co na sebe? Zmuchlá se vaše oblečení již během svého pobytu ve skříni? Víme, v čem tkví problém: Je na čase přeorganizovat váš šatník!

  • Třiďte oblečení

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nejprve vyndejte ze skříně vše, co jste neměla minimálně půl roku na sobě. Nalijme si čistého vína. Pokud jste daný kousek takovou dobu nenosila, pravděpodobně už si ho neoblečete nikdy. Nejde-li o velkou investici nebo kožich po babičce, bez otálení takové věci vyřaďte ze šatníku.

    Dalším problémem je hromadění. Máte doma desatery černé kalhoty, protože jste stále ještě nenašla ty pravé? Vyberte si dvoje, které jsou vašemu ideálu nejblíže, a ostatní pošlete do světa.

  • Sedm triček a dost

    ...
    Autor: Profimedia

    Každý má doma desítky triček. Když si přeci chceme udělat radost, sáhneme často právě pro něj. Nestojí moc a přitom udělá hodně parády. Zamyslete se ale nad tím, kolik z těch kousků ve vaší skříni opravdu nosíte. Vsadím se, že vždy sáhnete na první tři, které máte na vrchu hromádky. Nechte si tedy sedm nejoblíbenějších a zbytek můžete například darovat na charitu. Potřebným ještě dobře poslouží.

  • Orientace především

    ...
    Autor: Profimedia
    Chcete-li ráno při oblékání ušetřit čas, mějte věci správně zorganizované. Rozdělte si skříň na úseky s jednotlivými typy oblečení. Kabáty srovnejte k sobě na jeden konec skříně. Vedle nich svršky jako saka, bundičky, svetry nebo mikiny. U sebe na ramínka nebo do přehledného sloupečku poskládejte všechny kalhoty. Trička a halenky roztřiďte podle délky rukávu. Když budete vědět, kde vámi zvolený kousek hledat, můžete ráno ušetřit až dvacet minut!
  • Ať je na vše vidět

    ...
    Autor: Profimedia
    Znáte to, co oči nevidí, srdce nebolí. V šatníku platí ale jiné rčení: co oči nevidí, žena nenosí. Toto pravidlo platí zejména u bot, které máme ve zvyku uchovávat v krabicích na dně skříně. Pořiďte si botník, kde si boty vyskládáte. Stejně je tomu u doplňků. Jestliže skladujete všechny šperky v jedné krabici, snadno se nějaký zatoulá. Mějte je rozdělené podle typu a například i podle barvy kovu. Sama budete překvapená, jaké poklady doma máte.
  • Kabelky podle barev

    ...
    Autor: Shutterstock
    Jestliže jako já vybíráte kabelku až jako poslední věc před tím, než vyběhnete ze dveří, tento tip bude vaše záchrana pro rychlý odchod z domu. Mějte kabelky vyskládané podle barev a podle velikosti. Snadno pak sáhnete po té pravé, jež doladí váš outfit.
  • Jedno ramínko pro každý kousek

    ...
    Autor: Profimedia
    Často, ve snaze ušetřit místo ve skříni, věsíte dva kousky na jedno ramínko? Nebo dokonce víc? Chyba! Kromě toho, že se oblečení velmi snadno zmačká, se spodní kousky ztratí. Zejména v ranním spěchu těkáte očima z ramínka na ramínko a vnímáte jen věci, které jasně vidíte. Vykukující lem druhé halenky oko zkrátka nepostřehne.
  • Není ramínko jako ramínko

    ...
    Autor: Profimedia
    U ramínek ještě chvíli zůstaneme. Na chvíli se zamyslete, jaké druhy doma máte? Jeden tip na vrchní a jeden na spodní díl oblečení? Jaká škoda! Zapátrejte po nových možnostech. Nabízí se několika úrovňová na kalhoty, kombinovaná na kostýmky či další různé typy. Kromě toho, že se vyhnete případnému poničení oblečení, získáte až 25 procent prostoru navíc! Neskladujte ani drátová ramínka, na kterých si přinášíte oblečení z čistírny. Jsou dělaná v univerzální velikosti, takže hrozí, že by se vám oblečení mohlo nehezky zdeformovat.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, organizovat, šatník, tipy
Diskuse ke článku
.