Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší letní sandály, které musíte mít! Vybrali jsme jich 35

23. července 2013 | 06:00

Nohy ven! To nám velí vysoké letní teploty, které dorazily konečně i k nám. Základem tohoto počasí je, dobře se na něj připravit. A nejideálnější boty? Rozhodně sandály!

Zapomeňte ale, prosím, na sandály, které se nosí do přírody a na túry. Městský styl si totiž žádá eleganci. A i když můžete mít na paměti starou dobrou českou klasiku "ponožky v sandálích" a k tomuto typu obuvi mít jisté výhrady, pak vás rádi vyvedeme z omylu. Našli jsme pro vás pětatřicet párů bot, ze kterých si určitě (minimálně) jedny vyberete.

Na vysoké noze

Ano, sandálky nejsou výhradně záležitostí bez podpatku. Pokud totiž obujete ty s klínkem, platformou, nebo dokonce i variantu s klasickým podpatkem, zabodujete ve všech směrech. Nejen, že jsou tyto modely praktické jak do práce, tak i na příjemný a teplý letní večer, ale krásně prodlouží nohy a jsou příjemnější volbou, než klasické uzavřené lodičky.

moda
Autor: Archiv firem

Tip redaktorky: Miluji kontrasty. Můj šatník je celkem nudný, ale ráda věnuji barevnou pozornost právě botám a kabelkám. Proto si dovoluji tvrdit, že surově modré sandály na podpatku ze Zary, by si měla pořídit každá žena.

K vodě a do vody

Tam se nenosí jen žabky! Na spoustu koupališť je pohodlná bota nutností, protože kdo by se chtěl složitě vyhýbat například špatně zameteným střepům, nebo kličkovat mezi dlouhými ženskými vlasy? Proto zkuste nestárnoucí plátěnky, nebo praktické "gumáky". Rychle nazujete a vyzujete. Vybrali jste si?

moda
Autor: Archiv firem

Tip redaktorky: Nejvíce se mi líbí fialové "boty do vody" z Topshopu. Jemná levandulová barva a zajímavé řešení boty ve mně vyvolává melancholické vzpomínky na dětství a tradiční letní dovolenou v Jugoslávii.

Nohama na zemi

Nejpraktičtější a nejoblíbenější model. Placaté boty nabízí spoustu druhů, hrají všemi barvami, umí být nudné i zábavné, kontrastní i všední. Zkuste největší hit letošního roku: Metalické sandálky. nebo se držte při zemi s černo-hnědou klasikou. Noste je s "boyfriend" džíny, romantičtější z nich klidně k sukni a šatům. Sluší dokonce i kraťasům.

Sandálky jsou letos nutnost
Autor: Archiv firem

Tip redaktorky: V kombinaci s červenými nehty u mě zvítězily skvělé zelené sandály z asos.com. S ohrnutými džíny v pánském stylu vypadají dokonale a stylově zároveň.

Autor: Eva Dvořáková