Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní nářez na Grammy: Jagger v županu, Rihanna v pěně

14. února 2011 | 15:45

V noci z neděle na pondělí se v americkém Los Angeles udělovaly prestižní hudební ceny Grammy a byl to jako vždycky nejen svátek muzikantů, ale také pastva pro oči. Zkrátka velkolepá podívaná ověnčená řadou hvězd.

Stylizované gramofonky na podstavci se letos v losangeleském Staples Center rozdávaly už po třiapadesáté a ceremoniál v přímém přenosu sledovaly milióny televizních diváků na světě (přenášela jej i naše ČT2). Celé dění samozřejmě mapovaly všechny kosmopolitní tiskové agentury – příchody celebrit na rudém koberci, slavní na pódiu i mimo něj na následných party, jež podnik doprovázejí. Jedinečné kreace, účesy, styling. Zkrátka oslnivá, Ameriky hodná show...

Jeden model na večer zhusta nestačí, většinou se jich vystřídá několik. Je to stejný společenský mumraj jako v případě filmových Oscarů, na něž si musíme ještě pár dní do sedmadvacátého února počkat. S tím, že se o večeru Grammy tiše předpokládá, že bude na poli módy míň akademický. Víc tvůrčí, bláznivý, provokující. Patřičně šílený.

Velké toalety i úlety

Jaké tedy bylo poslední udělování snových, všemi muzikanty výsostně ceněných Grammy? Poprvé na nich vystoupila rocková legenda Mick Jagger, zazpívala herečka Gwyneth Paltrow, králem letošních nominací byl Eminem, který nakonec - jak se říká - dost ostrouhal. Kdo oslnil, kdo nudil, zklamal, stal se strašidlem? A dostála Lady Gaga pověsti bezbřeze kreativní rebelky?

Lady Gaga letos vystoupila z vejce, ale tím v podstatě s velkou podívanou skončila. Žlutavý plášť z igelitu, pod ním ze stejného materiálu top s úvazem a jakási verze parea… Model číslo dvě byl ve stejném stylu, jen v černém vydání. Punk ve službách minimalismu, chtělo by se říci. U téhle dámy jsme si zvykli na barvitější, efektnější a originální módní počiny.

Nezničitelný Mick Jagger nezklamal. Nastoupil v krále hodném plášti a zpíval v saku podobném domácímu kabátku. Jednou z nejvíc sexy hvězd byla kráska z Barbadosu, Rihanna. V dlouhé, na tělo ulité róbě, kde pruhy průsvitů střídaly pěnu příboje připomínající pásy řaseného tylu, vypadala úchvatně.

A byly tu i jiné slavné tváře. Řada žen stejně jako Rihanna oblékla velkou večerní. Vlečkami se to ostatně v Staples Center jen hemžilo. Ale pár hodně v vtipných kreací se i tak našlo. I těch hodně otřesných. Aplaus si rozhodně zasloužil leopardí model populární rapperky Nicki Minaj, která byla od hlavy po paty za šelmu. A palec dolů určitě patřil rudé šílenosti dýdžejky jménem Gramma Funk, která si bůhví proč vzala o tři čísla menší push-up podprsenku, ňadra měla u klíčních kostí a vypadala nemožně. 

Autor: Františka Čížková, Klena