Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ve svěžích barvách

19. září 2008 | 10:17

Veselé tóny nemusíte jenom oblékat, můžete je použít i při líčení. Ukážeme vám, jak budete s pomocí malého množství kosmetiky připravená nejen do zaměstnání, ale také ke slavnostnějším příležitostem.

BLONDÝNKA SAŠA

DO PRÁCE

Růžová princezna
Základ tvoří lehký make-up s obsahem UV filtru, který jemně překryje drobné nedostatky pleti a přitom jí poskytne ochranu. Proto byste na něj neměla před odchodem z domova v žádném případě zapomenout. Na celé pohyblivé víčko naneste třpytivý oční stín a rozetřete ho do ztracena. Vnější koutky oka zvýrazněte světlešedou oční tužkou. Voděodolná řasenka dodá očím hloubku. Na horní řasy ji naneste ve dvou vrstvách, přičemž na spodní postačí pouze jedna vrstva. Nakonec naneste na rty růžový lesk s efektem vlhkých rtů. S tímto jemným líčením získáte srdce nejednoho muže.

Královna večera
Autor: Dušan Křístek

NA PARTY

Královna večera
Po návratu z práce jste úplně vyčerpaná a před odchodem na večeři nebo nějaký večírek nemáte příliš sil, energie a ani času, abyste vyčarovala úplně nové líčení. V tomto případě však postačí, pokud si své denní líčení trošku zvýrazníte sytou tyrkysovou barvou, a můžete vyrazit do společnosti. Speciálním ubrouskem odstraňte z tváře pot. Pleť poprašte transparentním pudrem, který ji příjemně zmatní, a lícní kosti zvýrazněte perleťovou růžovou barvou na líčka. Pro výraznější efekt si můžete tvář poprášit také rozjasňujícím třpytkami. Ale s mírou! Na očích si nechte základ z růžových stínů, pouze je zvýrazněte tyrkysovou tužkou. Veďte ji po spodní lince pohyblivého víčka a ve vnějším koutku linku jemně prodlužte. Pro hlubší pohled si naneste do středu horního pohyblivého víčka oční stín ve stejném odstínu, jako je tužka. Přechod mezi růžovým a modrým stínem rozetřete do ztracena. Máte-li výrazné oči, vystačíte si jen s bezbarvým leskem na rty. S tímto líčením budete nepřehlédnutelná.

BRUNETKA IVA

DO PRÁCE

Zlaté mámení
Nebojte se použít samoopalovací krém, abyste vypadala, jako kdybyste se právě vrátila od moře. Potom sáhněte po make-upu s UV filtrem a do práce klidně naneste módní zlaté odstíny. Pokud jste brunetka, hurá do toho. Celé pohyblivé víčko orámujte zlatým stínem, který rozetřete do ztracena až k obočí. Spodní víčko zvýrazněte zlatou tužkou. Na řasy naneste zhušťující řasenku odolnou vodě a na rty lesk se zlatými třpytkami.

Mořská panna
Autor: Dušan Křístek

NA PARTY

Mořská panna
Tvář poprašte transparentním pudrem nebo bronzovými perlami, aby pěkně vyniklo vaše opálení, ať už přirozené, nebo po samoopalovacím přípravku. Oči nechte orámované zlatou tužkou. Na rozjasnění pohledu vetřete pod obočí jemný poprašek zlatého oční stínu. Poté naneste do vnějšího koutku oka smaragdově zelený oční stín a rozetřete ho směrem k vnitrnímu koutku do ztracena. Nezapomeňte na zhušťující řasenku. Na rty naneste třpytivý broskvový lesk.

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články