Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Spálená sluncem, ošlehaná větrem

Vyhrajte 10 balíčků kosmetiky Dermacol z řady Sun Control.
16. září 2008 | 07:16

Už pátým rokem pracuji venku, a to se odráží na kvalitě mé pleti. V zimě trpí mrazem a větrem, v létě na ni pálí slunce, takže mám pokožku spálenou a ošlehanou.

Jak si ji mám chránit? Je pravda, že citronová šťáva pleť zesvětluje? A je tato "zkrášlovací procedura" pro pokožku bezpečná?
Judita (38)

Nepříznivé vnější vlivy pleť namáhají a stresují. Často mají za následek také tvorbu nepěkných pigmentových skvrn a rozšířených cévek. V letním období používejte krémy s vysokou ochranou proti slunci a na noc si aplikujte regenerační krémy. Jednou do týdne si dopřejte hloubkově hydratační masku na obličej, krk a dekolt. Příznivý účinek můžete očekávat od nanášení pleťových sér, které aplikujte před použitím pleťového krému. V zimním období nanášejte výživný denní krém a na noc se zaměřte na hydrataci. Jednou měsíčně zajděte na masáž obličeje a dekoltu. Doporučovali bychom vám ultrazvukovou kúru, kterou dnes dělají téměř v každém kosmetickém salonu. Citronová šťáva má na pleť spíše stahující než zesvětlující účinek, a proto je vhodná na mastnější pleť.

Autor: zpracovala: mif
Související články