Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vlasy jako z reklamy

8. září 2008 | 13:51

Ne nadarmo se o nich říká, že jsou korunou krásy. Někdy je však potřeba přírodě trochu pomoci, a tak přijde na řadu barvení. Jak si zářivý odstín udržíte co nejdéle?

Základní výbava
Pokud se chcete pyšnit intenzivní barvou déle než jenom do nejbližšího umytí, měla byste sáhnout je po kosmetických přípravcích, které jsou určené speciálně pro barvené vlasy. Výrobci sice dbají na šetrnost barvicích emulzí, ale přesto jde o zásah do struktury vlasů. Speciální ošetřující produkty pak dokážou zásobit chemicky ošetřené vlasy potřebnými živinami, udrží uvnitř barevné pigmenty a dodají vaší hřívě zdravý lesk

Síla ve spreji
Máte pocit, že je vaše barva vybledlá? Pomůže vám lesk ve spreji, který vlasy vyživí a dodá jim lesk a třpyt. Po jejich použití budete vypadat, jako kdybyste právě přišla od kadeřníka.

Šampon a balzám
Tyto dva přípravky by neměly chybět v žádné koupelně. Dnes si můžete skutečně vybrat z velmi široké nabídky – od univerzálních až po speciální pro blondýnky, zrzky či brunetky. Ty také obsahují látky, které zdůrazní konkrétní barvu vlasů.

Tónovací pěna
Vlivem slunce a častým mytím barva pomalu bledne. Pokud byste ji ráda oživila, ale ještě se nechcete sahat k dalšímu barvení, pomůže vám tónovací pěna. Její nanášení je velmi jednoduché a vaše kštice opět zazáří. I když jenom do dalšího umytí.

Výživná kúra
Namáhané vlasy – což o těch barvených bezpochyby platí – je zapotřebí oživit alespoň jednou do týdne intenzivní kúrou. Krém naneste na vlhké vlasy, zabalte do alobalu a nechte působit. Alobal udrží teplo a díky němu bude celkový účinek kúry intenzivnější.

Alobal udrží teplo a díky němu bude celkový účinek kúry intenzivnější.
Autor: Dušan Křístek

Proti třepení vlasů
Štěpí se vám konečky vlasů? Vypadají nehezky a dokážou pokazit dojem z každého účesu. Ale nezoufejte. Nechte si je jednoduše zastřihnout. A aby vaše vlasy neztratily švih a nezačaly se znovu třepit, používejte speciální kúry proti štěpení vlasů.

Důležitý je hřeben
Při úpravě účesu raději používejte dřevěné hřebeny a kartáče. Ostré a přesně opracované hrany na plastových hřebenech mohou vlasy potrhat nebo poničit.

DOMÁCÍ RECEPTY

Káva
Hnědé vlasy získají nový lesk díky kávě. Vychladlé espresso vmasírujte do umytých a ještě vlhkých vlasů. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte.

Heřmánek a citron
Krásný odstín dodá plavým vlasům heřmánkový čaj. Do jednoho litru přimíchejte šťávu z poloviny citronu. Čajem opláchněte vlasy po umytí.

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články