Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

MOŘE - elixír krásy

13. srpna 2008 | 15:15

Všimla jste si, jak úžasně vypadáte, když se vrátíte z dovolené od moře? Po několikadenním lenošení jste odpočatá, opálená, ale díky mořské vodě také hezčí.

Že se tento rok nikam k moři nechystáte? V tom případě si moře přeneste domů do koupelny.

O pěknou pleť se postarají také zkrášlovací poklady ukryté v mořských hloubkách.
Autor: Lenka Chvostová

Síla moře
Dovolená u moře je hotovým balzámem na duši. To však není jediný důvod, proč už po několika dnech vypadáte daleko uvolněněji a zářivěji. O pěknou pleť se postarají také zkrášlovací poklady ukryté v mořských hloubkách. Ale i ty se dnes dají koupit v obchodech u vás doma!

BAHNO
Mořské bahno se těží z hloubky 700 až 800 metrů pod mořskou hladinou a obsahuje asi 10x více minerálních látek než obyčejná voda. Minerální látky povzbuzují mikrocirkulaci v tkanivu, tím zlepšují jeho zásobování živinami a kyslíkem a posilňují tak buňky. Tento mořský produkt se používá také při léčbě kožních onemocnění.

· I suchá a podrážděná pokožka pod léčivým nánosem regeneruje.

· Nemusíte se trápit složitými přípravami. V obchodech jsou běžně k dostání již hotové masky, které zlepšují strukturu a celkový stav pokožky.

NÁŠ TIP
Detoxikační a zpevňující tělová maska s výtažky z Mrtvého moře, Planet Spa, Avon, 229 Kč

MORŠKÉ ŘASY
Kilogram řas obsahuje přibližně stejné množství účinných látek jako 100 000 litrů mořské vody. Tyto vodní rostlinky jsou plné proteinů, vitaminů, minerálů a stopových prvků, které podporují látkovou přeměnu a pomáhají odvodňovat a očisťovat tkáně. Dokážete si pro své křivky představit něco lepšího?

· Sprchovací gel na bázi řas aktivuje látkovou přeměnu v pokožce a stimuluje vylučování odpadních látek z těla.

· Zábaly z řas podporují látkovou přeměnu tuků a pomáhají držet na uzdě projevy celulitidy.

NÁŠ TIP
Mycí gel s minerály s obsahem extraktů z mořských řas, Ryor, 98 Kč

MOŘSKÁ SŮL
Vysoký podíl hořčíku a vápníku právem zařazuje sůl mezi specialisty na úžasné tvary. Minerální soli udržují pokožku pevnou. Kombinace účinných látek malých krystalků udržuje hladinu vlhkosti v pokožce, zmírňuje podráždění a uvolňuje ji.

· Rozmazlujte se! Když už ne v moři, tak alespoň ve vaně plné vody s příměsí mořské soli. Ve vodě teplé 37 stupňů vydržíte odpočívat 20 až 30 minut. Nejenže se skvěle odreagujete, ale vaše pokožka bude pevná.

· Na jemně hladké nohy vám pomůže zase peeling z mořské soli. Smíchejte mořskou sůl (ne příliš hrubozrnnou) s olivovým olejem. Naneste na nohy a 1 až 2 minuty pořádně masírujte. Poté opláchněte.

NÁŠ TIP
Sůl do koupele s mořskými minerály Swedish Spa, Oriflame, 239 Kč

Autor: pk, mif
Klíčová slova: bpž;bpz;krása;moře;
Související články