Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Léto ve vlasech

5. srpna 2008 | 14:17

I za vedra chceme byt okouzlující a upravené. A to se týká nejen svěžího make-upu, ale i účesů. Máme pro vás zajímavé inspirace, které ozvláštní vaše vlasy.

S romantickou ozdobou
S tímto účesem určitě zabodujete především u mužské části populace, protože vypadá neodolatelně! Vytvoříte ho velmi jednoduše: vlasy sčešte na stranu a stáhněte do gumičky. Nad ohon připevněte ozdobný nebo živý květ. Ofinu také načešte mírně do strany a přelakujte.

Ležérně sepnuté
Tento účes je vhodný především pro majitelky jemných polodlouhých nebo dlouhých vlasů a efektně vypadá s prostříhanou ofinkou. Nad ušima nechte spuštěné pramínky. Vlasy po stranách hlavy sčešte dozadu, jemně je natočte a sepněte ozdobnou sponkou.

Rozverně střapatá
Pokud se chystáte strávit den u vody, rozpuštěné vlasy by vám mohly překážet. Proto si vytvořte kreativní obměnu plážové klasiky. Vlasy sepněte na temeni hlavy skřipcem, do volných konečků zapracujte gel a ležérně je nahoře na hlavě "roztřepte".

Sólo pro vlnky
Husté a vlnité vlasy se upravují hůř, proto je předtím zkroťte s pomocí stylingového přípravku na vlny, který naneste do navlhčených pramenů. Na straně je rozdělte pěšinkou a nechte spuštěné dva hustší prameny. Vlasy na temeni jemně natupírujte a vzadu je upevněte sponou nebo gumičkou.

Se slunečným šarmem
I obyčejný cop získá celkem jiný šmrnc, pokud si ho vytvoříte ne klasicky vzadu, ale po straně hlavy. Vlasy si jednoduše rozdělte pěšinkou, sčešte je ke straně a za uchem si zapleťte cop. Ne jeho konec připevněte ozdobu nebo ještě lépe živý květ, který bude ladit oblečením.

Pro aktivní
Efektní obměnu tradičního ohonu určitě uvítají například plážové volejbalistky. Vlasy napevno stáhněte na temeni gumičkou. Oddělte pramínek vlasů, obtočte jím chvost a zespodu upevněte sponkou. Vlasy nad ušima uhlaďte gelem.

Autor: bes, mif
Související články