Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Úžasná voda

22. července 2008 | 14:18

Je skutečným pramenem zdraví a půvabu. Naučte se využívat její zázračné účinky zvenku i zevnitř, od hlavy až k patě.

Budíček!

Cítíte se unavená už od rána? Vyzkoušejte jednoduchý, ale účinný recept: Do tváře si rukama našplíchejte studenou vodu. Podpoříte prokrvení pokožky, vaše tvář získá růžový nádech a opět budete plná energie.

Voda proti vráskám

Hydratační krémy s vysokým podílem vody jsou nejlepším prevencí proti vráskám. Účinně vyhlazují a zvlhčují pleť, čímž jí navracejí pružnost a mladistvý vzhled. Každé ráno a večer si přípravek jemně vmasírujte do vyčištěné pleti.

Úleva pro nohy

Trápí vás oteklé nohy? Pomůže vám jejich blesková chladná koupel. Ponořte nohy do studené vody maximálně na 60 sekund. Pokud to není nic pro vás, vyzkoušejte vlažnou koupel, do které přidáte sušené lístky máty nebo pár kapek mátového oleje. Po 5 až 10 minutách nohy zlehka osušte.

NÁŠ TIP
Dopřejte si vodní masáž, ke které si vezmete na pomoc zahradní hadici. Začněte od pravého kotníku a postupujte nahoru ke kolenu. Pokračujte vnitřní stranou lýtka směrem dolů. Pak druhou nohu. Masáž studenou vodou pomáhá předcházet vzniku křečových žil.

Aqua aerobik

Ve vodě můžete běhat, skákat nebo cvičit aerobik. Trénink vám zázračně rychle zformuje postavu a vůbec si při něm nebudete namáhat klouby. Silný tlak vody masíruje tělo a omlazuje pokožku.

Proti napětí

Následkem stresu bývá pleť často suchá a napjatá. Dopřejte jí okamžitou hydrataci a uvolnění pomocí minerální vody ve spreji. Zavřete oči a vychutnejte si její příjemný chladivý účinek.

Autor: bes, oli
Klíčová slova: bpž;bpz;fitness;voda;
Související články