Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týdenní zkrášlovací program

25. července 2008 | 15:20

Která žena by nechtěla být půvabná a pěstěná? Přitom vám stačí tak málo: každý večer si vyhraďte půlhodinku jenom pro sebe a pěkně v klidu si ji vychutnejte.

PONDĚLÍ

Parní koupel na svěží pokožku

-> Napařování je levná, a přitom nesmírně účinná kúra, která vám dokonale pročistí a uvolní póry. Pleť se po ní doslova rozzáří. Postačí vám dvě hrsti heřmánku, který nasypete do vhodné nádoby a přelijete vroucí vodou. Namísto bylinek můžete použít éterický rozmarýnový olej.

-> Následně si udělejte jemný pleťový peeling, který vaši pleť zbaví odumřelých částeček kůže a do hloubky ji vyčistí.

-> Pod běžný krém aplikujte pleťové sérum podle typu pleti. Obsahuje účinné látky v koncentrované formě a podpoří výživné a hydratační vlastnosti krému.

ÚTERÝ

Hebkost pro každý kousek těla

-> Pod sprchou si dopřejte výživný tělový peeling, nejlépe z domácích surovin. Jednoduše smíchejte mořskou sůl s olivovým nebo mandlovým olejem na kaši a touto směsí si krouživými pohyby důkladně promasírujte celé tělo.

-> Drobné vyrážky a jiné nečistoty na zádech a ramenech snadno odstraníte mycí houbou z lufy, která důkladně čistí mazové žlázy, omezuje množení bakterií, odstraňuje odumřelé buňky a zvláčňuje pokožku. Po osprchování se natřete výživným tělovým mlékem.

-> Drsná místa na loktech a kolenou otřete polovinou citronu – ovocné kyseliny rozpustí odumřelé částečky kůže a vaše pokožka bude opět hladká. Po této proceduře si zmíněné části pokožky natřete balzámem nebo tělovým máslem.

STŘEDA

Lesklé vlasy, větší objem

-> Po umytí naneste na ručníkem vysušené vlasy výživnou masku. Jemně ji vmasírujte do vlasů a nešetřete jí především na konečkách, které jsou nejnamáhavější. Účinek masky umocníte, pokud ji necháte působit delší dobu pod potravinovou fólií.

-> Toužíte po větším objemu účesu? Na vlasy naneste přípravek podporující objem a natočte je na velké natáčky. Vysušte fénem a přelakujte.

-> Pokud vás omrzela vaše dosavadní barva vlasů, nesahejte hned po dlouhotrvající barvě. Nejdříve vyzkoušejte intenzivní tónování, které vašemu účesu propůjčí také nádherný lesk. Tyto produkty jsou označeny 2 nebo 2+, neobsahují amoniak a některé z nich vydrží až dva měsíce.

ČTVRTEK

Vyžehlete si vrásky

-> Pokud je vám víc než 25 let, oční krém by ve vaší kosmetické výbavě rozhodně neměl chybět. Na citlivé pokožce v okolí očí se totiž brzy objevují první známky stárnutí.

-> Trápí vás oslabené řasy? Kosmetickou špachtli namočte do ricinového oleje a jemně s ním řasy potřete.

-> Prodlužující a zahušťující řasenky dodají očím správný výraz. Nemusíte se bát, že by vám řasy poškodily. Dnešní produkty obsahují také množství výživných látek, které je spíše chrání. Alfou a omegou zdravých řas by však mělo být šetrné, ale důkladné večerní odlíčení.

PÁTEK

Čas na pedikúru

-> Cestu k pěstěným chodidlům i prstům začněte teplou lázní s přídavkem koupelové soli, která změkčí pokožku a připraví ji na další procedury.

-> Ztvrdlou pokožku jemně obruste pemzou. Nehty si rovně zastříhněte a ostré hrany začistěte pilníkem. Budou mít daleko hezčí tvar a předejdete nepříjemnému zarůstání nehtů do kůže. Kůžičku okolo nehtů opatrně zatlačte dřevěnou špachtličkou.

-> Namasírujte si chodidla zvláčňujícím krémem na nohy a relaxujte.

SOBOTA

Štíhlá linie

-> Nevoní vám pravidelné cvičení? To nic, i dlouhé procházky na čerstvém vzduchu vám nesmírně prospějí. Pokud jde o problematické partie postavy, odborníci nedají dopustit na pravidelné masáže kartáčem s přírodními štětinami.

-> Střídání teplých a studených proudů vody vás sice nezbaví celulitidy ani přebytečných kil, ale rozhodně podpoří látkovou přeměnu.

-> Produkty proti celulitidě nanášejte krouživými pohyby. Vybírejte si krémy s obsahem mořských řas a minerálů, účinné jsou také bahenní zábaly. Zeštíhlující tělová mléka se samoopalovacím efektem skvěle zamaskují projevy pomerančové kůže.

NEDĚLE

Zdravá lahůdka pro pleť

-> Také unavená a mdlá pleť získá ztracenou vitalitu, pokud ji před začátkem pracovního týdne nabijete pořádnou porcí energie. Dopřejte jí svěžest a vláčnost v podobě vitalizující banánové masky.

-> Rozmačkejte v misce zralý banán, přimíchejte 1 žloutek, 1 polévkovou lžíci kysané smetany a 2 polévkové lžíce tvarohu. Naneste na tvář (můžete i na krk a dekolt), nechte působit 30 minut a smyjte teplou vodou.

-> Následně naneste na pleť výživný pleťový krém.

Autor: bes, mif
Související články