Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Vše pro krásné oči

17. července 2008 | 11:13

Přirozená mimika, smích, mžourání, koketní pomrkávání… Naše oči jsou v neustálém nasazení. A okolní pokožka je mimořádně jemná a citlivá. Není divu, že má větší sklon k tvorbě vrásek než pleť v jiných partiích obličeje. Můžete jim však úspěšně předcházet.

Pokožka v očních partiích je málo prokrvená a sušší, proto rychleji ztrácí pružnost. Vrásky, otoky a kruhy po očima mají v tomto případě snadnou práci. Přirozený proces stárnutí navíc urychlují volné radikály, jako je například UV záření, a také stres.

Jak vznikají vrásky a kruhy pod očima?
Jejich tvorba závisí především na typu pleti. Všeobecně však platí, že její obnovovací schopnost se výrazně zpomaluje před třicítkou. Špatné prokrvování způsobí, že pokožka už není dostatečně zásobená výživnými látkami a kyslíkem. To vše spolu s nedostatkem spánku, s nejrůznějšími onemocněními a užíváním léků vyvolává nepěkné kruhy pod očima. Tyto vady na kráse však často mívají i dědičné příčiny.

Vrásky bez šance
Abyste předešla tvorbě vrásek okolo očí, používejte od 25. roku života ráno a večer krém proti vráskám. Moderní vyhlazovací oční krémy a gely obsahují hydratační přírodní složky, které vypínají a posilují pleť zevnitř, zjemňují vrásky a zpevňují oční okolí.

Správná aplikace
Pokožku okolo očí nesmíte při ošetřování nešetrně napínat nebo vytahovat. Všechny přípravky určené k péči o oční partie jemně vklepávejte prostředníčkem do pokožky. Postupujte od vnitřního očního koutku k vnějšímu.

Vymažte kruhy
Neoblíbené kruhy zamaskujete korektorem vyvinutým speciálně na oční partie. Díky svému tvaru umožňuje jednoduché, rychlé a precizní nanesení. Mějte na paměti, že korekční přípravky by měly být o odstín světlejší než make-up. A při čištění pleti nezanedbávejte dokonalé odlíčení očí.

Rychlá kúra na otoky
Otoky většina z nás pozoruje pouze ráno. Způsobuje je totiž nahromadění tekutin během noci. K jejich odstranění většinou postačí studená voda. Pokud otok ani potom nesplaskne, naneste na oční víčko malé množství očního gelu o velikosti hrášku a přikryjte kosmetickým tamponem namočeným ve studené vodě. Nechte působit 15 minut a případné zbytky gelu jemně odstraňte tamponem.

NAŠE TIPY

* Oční krém pro omlazení pleti DNAge, Nivea, 299,90 Kč

* Krém pro okolí očí a rtů Triple Action Soja, Nivea, 199,90 Kč

* Oční gel/oční krém Anew Clinicla Eye Lift, Avon, 469 Kč

*Aquila Thermal oční, Vichy, 480 Kč

* Primordiale Yeux Skin Recharge (na jemné vrásky kolem očí, váčky a kruhy pod očima), Lancôme, 1520 Kč

* LIFTACTIVEPRO oční, Vichy, 570 Kč

* Zklidňující odličovač 2 v 1, Garnier Sensitive, Garnier, 119 Kč

Autor: bes, mif
Související články