Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Půvabná i za horka

11. července 2008 | 08:12

O prázdninách a dovolených chceme být co nejhezčí, i když je vedro a praží sluníčko. Máme pro vás několik užitečných rad, jak na to.

Skvělé osvěžení
Je sice nádherné počasí, ale vy bohužel musíte do práce. Chcete se cítit perfektně, ale v tom horku to prostě nejde. Naštěstí je zde řešení. Stačí u sebe mít svůj vlastní osvěžovač v podobě navlhčených ubrousků nebo rozprašovač naplněný vodou. Uvidíte, že vám okamžitě přinesou příjemnou vzpruhu a osvěžení.

Rozmazaná? Kdepak!
Chcete si jít zaplavat nebo se jenom opalovat, ale bez make-upu neuděláte ani krok? Nejlepším řešením pro ženy, které se bez líčidel necítí ve své kůži, jsou voděodolné produkty. Bez těchto šikovných pomocníků se v létě neobejdete. Dnes už takovéto přípravky nabízí mnoho kosmetických firem. Jsou označeny českým slovem "voděodolný" či anglickým "waterproof".

Ideální vůně
V teplém letním dni se budete cítit daleko lépe, sáhnete-li po vůní svěží, jemné, květinové či ovocné. Těžké kořeněné vůně se k tomuto ročnímu období příliš nehodí, a navíc byste si s nimi možná připadala nesvá. Svěží letní vůně vám zvedne náladu, povzbudí vás a vysoké teploty na vás tolik nedolehnou. Máte-li raději kořeněné vůně, sáhněte po nich až večer, třeba až vyrazíte na nějakou party.

Jedním z nepříjemných faktorů, které mají vliv na naši náladu, je pocení. Proto je důležité vytáhnout proti němu do boje za pomoci účinných prostředků – deodorantů nebo antiperspirantů, bez kterých by se žádná žena neměla vydat z domu. Všechny se přece chceme vyhnout nepříjemnému zápachu a mokrým skvrnám v podpaždí. Naštěstí mnoho kosmetických firem má ve své nabídce i "kabelková" mini balení těchto produktů, takže je můžeme neustále nosit při sobě v kabelce.

Lesklá pleť
Mnoho žen trápí v létě lesklá pleť. Tento problém jim dokáže zkazit celý den, protože se necítí ve své kůži. Neustálé otírání potu nepůsobí esteticky a nikomu nepřidá na sebedůvěře. Proto pleť nezakrývejte silnou vrstvou make-upu, nebo jí ještě více uškodíte. S letní péčí začněte doma pěstící kosmetikou. Během okamžiku se lesku zbavíte, použijete-li již výše zmiňovanou vodu ve spreji, kterou si jemně stříknete na obličej, pak ho opatrně osušte. Takto si aspoň na určitou dobu zajistíte matnou pleť.

Letní sestřih
Vhodný účes rozhodně nepodceňujte. Kratší vlasy jsou vzdušné a v horkém letním počasí naprosto neocenitelné. A i když se za žádnou cenu nechcete zbavit své dlouhé hřívy, přesto zavítejte do kadeřnického salonu. Svůj střih si nechte upravit tak, aby vypadal stále skvěle. Proč byste měla při každém ponoření do vody vypadat jako vodník, a ne jako mořská panna? Nechte si vlasy prostříhat tak, abyste vypadala jako hvězda, i když si je jenom prohrábnete prsty.

Autor: mif
Související články