Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jídlem proti stárnutí

Nebojte se bílé!
10. července 2008 | 08:18

Co si představit pod pojmem Anti-Aging? Anti-Aging medicína (medicína proti stárnutí) je novým lékařským oborem, který vás naučí, jak zmírnit projevy stárnutí a vše, co je potřeba pro omlazení biologického věku dělat.

Na naše otázky nám odpovídala:

MUDr. Monika Golková

Anti-Aging specialistka, primářka kliniky A2C

Co je to Anti-Aging medicína?
Anti-Aging je lékařská specializace, která usiluje o dosažení vysokého věku v plném zdraví, v dobré fyzické a psychické kondici a také kráse. Vznikla v roce 1992 v USA, v roce 2005 se zrodila první certifikovaná Anti-Aging klinika v Praze.

Čím si nejvíce škodíme a jak se proti stárnutí můžeme bránit?
Důležitý je životní styl, prostředí a hlavně stravování. Co jíte, může být lékem i jedem. Poznejte svoje tělo a naslouchejte mu. Chcete-li znát vhodnou palivovou směs pro své tělo, můžete si nechat udělat test potravinové intolerance na naší klinice A2C v Praze. Výsledkem změny stravy je lepší výkonnost, menší únava, přirozená úprava hmotnosti a zlepšení metabolismu. Klientům pomáháme doplňovat látky přínosné pro tělo a odstraňovat ty nadbytečné.

Jak je vhodné upravit si jídelníček?
Střídejte různé potraviny a nepřejídejte se. Sledujte své tělo a řiďte se svými pocity po jídle. Je dobré jíst ve větší míře zeleninu, ovoce, ryby a olivový olej, jídla vařená, dušená a pečená při nižších teplotách a naopak omezit konzumaci bílé mouky a bílého cukru, smažených jídel a pokrmů z a fast-foodu. Aby člověk mohl jíst zdravě, ale aby mu také chutnalo, připravili jsme knihu chutných a zdravých receptů "Jím a mládnu aneb Anti-Aging na talíři".

Autor: zpracovala: len
Související články