Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Osvěžující voda

1. července 2008 | 10:18

Víme, že bez vody všechno chřadne a usychá, ale na dodávky tekutin našemu vlastnímu organismu často zapomínáme. A večer občas zjistíme, že kromě pár šálků kávy jsme nevypily skoro nic. Co s tím?

Voda, která vyvěrá z horkých termálních pramenů, si musí proklestit cestu přes několik vrstev hornin, než se dostane na povrch. Během své poutě se obohacuje o různé minerální látky a stopové prvky.

Prameny krásy

Termální voda používaná v kosmetice aktivuje práci enzymů ve vrchních vrstvách pokožky, a posiluje tak její ochranný systém. Vápník podporuje dělení buněk, měď pomáhá tkáni bránit se před volnými radikály a zklidňuje záněty, železo posiluje ochranu pokožky.

Nezanedbatelné účinky má i mořská voda. Určitě si vzpomínáte na úžasný pocit, který se vás zmocňuje na letní dovolené, když vycházíte z moře. Mořská voda obsahuje směs minerálních látek a stopových prvků, díky kterým se pokožka mírně vypne. Současně se dostává vlhkost z níže položených vrstev pokožky k těm horním – umíte si představit lepší lifting? Mořská směs minerálních látek navíc působí protizánětlivě a podporuje látkovou výměnu.

Voda v kosmetických produktech
Poznatků o výborných účincích vody se chytili i výrobci renomovaných kosmetických firem. Produkty na bázi termální vody nebo mořských solí se běžně objevují nejen v kosmetických salonech, ale také v drogeriích.

A jak dosáhnout toho, aby měl 50 ml kelímek krému sílu 5 000 litrů termální vody? Při výrobě se používá takzvaný termální plankton, který má vysokou koncentraci mikroorganismů a řas.

NÁŠ TIP

Čistá termální voda ve spreji
Tato drobnost by neměla chybět v žádné kabelce. Rychle uklidňuje podrážděnou pokožku a působí i proti otokům kolem očí. Nedá na něj dopustit ani žádný dobrý vizážista předních celebrit: make-up déle vydrží, pokud si obličej občas pokropíte zvlhčujícím obláčkem termální vody.

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články