Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Super postava na léto - bříško a nohy

13. června 2008 | 14:39

Co mají hollywoodské hvězdy společného? Vypadají neskutečně dobře, postavy jim můžeme jen závidět! Jaké je za tím tajemství? Jejich nejlepší triky jsme vybrali pro vás.

Dokonalé bříško

Bude ploché a pevné
Kylie Minogue má speciální cvičební program, který se skládá z 90 minut kondičního tréninku, vzpírání, jógy a ze speciálních cviků. K tomu má vyváženou stravu s velkým množstvím ovoce (mango, hroznové víno a melouny). Kylie každý den vypije 2 litry vody a užívá speciální krémy.

Horká voda po ránu
Výborným základem pro ploché břicho je jednoduchý trik z indické medicíny: hned ráno nalačno vypijte velkou sklenici téměř horké vody. Podpoříte tím trávení a nastartujete látkovou výměnu. Aby voda měla příjemné aroma, můžete ji převařit s kouskem zázvoru. Ten působí proti bakteriím a dodává tělu spoustu energie.

Důležitá úloha
Vědecké studie ukazují, že i málo pohybu je lepší než žádný. Kupte si kolečko na posilování břišních svalů. Jednoduše si klekněte a pohybujte se vpřed. Abyste nespadla "na ústa", musíte pořádně napnout břišní svaly. Posilujete tak celou horní polovinu těla.

Jen tak se štípejte
Denně si natírejte břicho masážním olejem a 5 minut se palcem a ukazováčkem zlehka štípejte, dokud se pokožka neprokrví a nezrůžoví. Nezapomeňte přitom po celou dobu zatínat svaly.

Posilujte horní část břicha
Lehněte si na záda, nohy pokrčte a ruce dejte před sebe. Zvedejte trup a snažte se dát ruce na kolena. Zadržte a v této poloze zlehka 50x kmitněte, postupně počet kmitů zvyšte až na 100.

Štíhlý pas

Pokud máte sklony k silnějšímu pasu, měla byste se systematicky věnovat posilování i strečinku. Postavte se bokem na vzdálenost asi 30 cm od stěny. Ruku si dejte nad hlavu a tlačte do stěny. Vydržte 10 sekund a pak ruce vystřídejte. Opakujte 15x na každou stranu.

Pro štíhlý pas
Autor: Dušan Křístek

NÁŠ TIP

Regenerační krém na ruce, Garnier, orientační cena 60 Kč
Celluli-Perfomance, Payot, 1 130 Kč

Krásné nohy

Super hladké a pěstované
Pokožka jako mléko, šarm a pěkné nohy Heidi Klum patří k přednostem jedné z nejlépe placených modelek. Pravidelně chodí do lázní. Její tip na stravu: celozrnné müsli, nízkotučný jogurt, čerstvé ovoce a zelenina.

Trik s okamžitým účinkem
Lehce opálené nohy působí štíhle a rovnoměrně. Než si je natřete samoopalovacím krémem, udělejte si peeling a odstraňte i chloupky.

Svíčka uvolňuje
Lehněte si na podložku na záda, kolena pokrčte, zapřete si ruce o bedra, vztyčte nohy vzhůru a udělejte svíčku. Zkuste tak vydržet alespoň 2–3 minuty. Lymfa a krev změní na chvilku směr proudění, to podporuje prokrvení pokožky a zároveň omlazuje!

Trochu si zaskákejte
Je to zábava, která přispívá k hezčím nohám. Denně 5 minut skákejte přes švihadlo, nejlépe na čerstvém vzduchu. Začněte skákat pomalu a postupně přeskoky zrychlujte.

Jděte do kolen
Rozkročte nohy na šířku boků, ruce si položte na stehna a pomalu jděte do podřepu, dokud "nesedíte" v 90 stupňovém úhlu. Zadržte dech a počítejte do 10. Opakujte 10x ve dvou sériích.

Zakryjte nerovnosti
Nejdříve si masážní rukavicí promasírujte nohy, postupujte odspodu nahoru. Potom naneste zpevňující krém a krouživým pohybem ho vmasírujte do pokožky.

Tip: značka Nivea, Dove, Avon.

Posilování stehen

Lehněte si na bok, hlavu položte na vztyčenou paži, nohy mějte napnuté. Zvedněte vrchní nohu a 20x s ní kmitejte do strany. Důležité: držte pánev zpevněnou! Pak vystřídejte strany. Zpevňujete tím vnitřní stranu stehen.

Posilujte stehna
Autor: Dušan Křístek

NÁŠ TIP

Tělový olej: Celulitida, Farfalla, 517 Kč
Modelační gel proti celulitidě Cellu-Sculpt, Avon Solutions Body, Avon, 299 Kč

Autor: bib, oli
Související články