Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rychle do krásy

28. května 2008 | 08:35

Čeká vás důležitý den, ale probudila jste se s oteklýma očima nebo vás začíná podezřele svědit ret? Nepropadejte panice! Na každý problém se najde rychlé řešení.

Vypadám, jako kdybych týden nespala!

Máte příliš bledou pleť? Pomůže vám broskvová barva na líčka. Větším štětcem ji naneste na lícní kosti.

Když pleti chybí barva

Na letní dovolenou si už ani nepamatujete a je to na vás vidět? Ráno použijte namísto obvyklého krému tónovací přípravek. Poskytne vám důležité výživné látky a do tváře vám vnese sluníčko.

* Hydratační tónovací emulze Visual Perfection, Visual Perfection Solution, Avon, 229 Kč

Mám opar!

Probudila jste se ráno se svědivým pocitem na rtu? Vyzkoušejte léčivou náplast na opary, kterou můžete nalepit přímo na postižené místo. Opar je tak chráněný před bakteriemi z okolí a můžete ho klidně přemalovat rtěnkou – nikdo nic nepozná.

* Náplast na opary, Compeed, orientační cena okolo 220 Kč

Dělá se mi akné!

Akné se většinou objevuje v tu nejméně vhodnou dobu. Například před svatbou nebo důležitou schůzkou. Kyselina salycilová působí téměř okamžitě. Namočte vatovou tyčinku do pleťové vody s obsahem této látky a naneste ji na postižené místo. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Zničíte škodlivé bakterie a bolestivý hrbolek vysušíte.

Mám tmavé kruhy pod očima!

Nedá se nic dělat. Ponocování už nemůžete jen tak hodit za hlavu jako za dob studií. Prozradí vás tmavé kruhy pod očima. Abyste je zakryla, vytvořte s pomocí korektoru pod očima pár teček a jemným klepáním je rozetřete v okolí očí. Pak teprve použijte make-up a pudr.

Otekly mi oči!

Kvůli alergii nebo neklidné noci nemůžete ráno pořádně otevřít oteklé oči? Pro tyto případy mějte v ledničce uloženou gelovou masku na oči. Pokud by byla příliš studená, zahřejte ji krátce před použitím v rukách a přiložte na nateklá místa. Stačí minutka a otok zmizí.

Vlasy nemají tvar!

Vlasy jsou ráno zplihlé a kudrny nedrží hezký tvar? Jednoduše si jednotlivé pramínky obtočte okolo prstu, nelakujte malým množstvím laku a opět rozmotejte. Tak postupujte pramínek po pramínku. Nakonec si účes načechrejte rukou.

* Lak pro oslňující lesk Diamond Gloss, Nivea, 95 Kč

Autor: kov, mif