Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poznejte svou pleť

12. března 2008 | 20:41

Vsaďte na ideální péči a vhodnou kosmetiku. Správně zvolený typ kosmetiky je klíčem k tomu, aby vaše pleť získala zpět ztracenou rovnováhu

Pocity napnutí, podráždění, nehezký lesk... Pleť získá ztracenou rovnováhu, když jí poskytnete vhodnou péči. Dříve, než sáhnete po správné kosmetice, zjistěte, jaký máte typ pleti. NORMÁLNÍ PLEŤ Osvěžující efekt I normální pleť občas vypadá mdle a unaveně. Jemná masáž kosmetickým kartáčem ji osvěží a prokrví. Působí jako peeling, odstraní odumřelé buňky, pleť bude opět zářit. Používejte 2-3x do týdne během ranního nebo večerního čištění. Čisticí pěna a krém s UV ochranou Normální pleť dokáže udržet optimální poměr mezi vlhkostí a množstvím tuků - jsou v ideální rovnováze. Na udržení tohoto stavu používejte jemnou čisticí pěnu a hydratační krém s UV filtrem.


DEHYDROVANÁ PLEŤ Uvolňující trik Zvláčňující a vyživující maska s obsahem vitaminů poskytne okamžitou úlevu při pocitech napnuté pleti. Čisticí krém Zvýšená dehydratace pleti bývá důsledkem nesprávného čištění. Pleť ošetřujte čisticím krémem, který vmasírujete krouživými pohyby a smyjete vlažnou vodou. Vyhýbejte se horké vodě, mýdlům a pleťovým gelům. Hydratační sérum U tohoto typu pleti můžete mít pocit, že se potřebujete nakrémovat i během dne. Pod denní krém si proto aplikujte sérum s obsahem kyseliny hyaluronové, která na dlouhý čas poskytne pleti koncentrovanou hydrataci.
MASTNÁ PLEŤ Hydratace sušších partií Také mastná pleť potřebuje hydrataci! Používejte hydratační emulze bez obsahu olejů, které regulují tvorbu mazu. V partiích okolo očí je jen málo mazových žláz, proto nezapomeňte na oční krém. Předejdete tak tvorbě drobných vrásek. Čisticí maska Maska čistící pleť do hloubky redukuje tvorbu kožního mazu, vsákne přebytečnou mastnotu a zjemní póry. Můžete ji používat 2-3x do týdne. Čisticí gel Nadbytečný kožní maz poskytuje bakteriím ideální živnou půdu, proto vznikají vyrážky. Čištění je při ošetřování mastné pleti nejdůležitějším krokem. Používejte čisticí gel na mastnou pleť, který uvolňuje póry a působí protizánětlivě.
CITLIVÁ PLEŤ Uklidňující maska Začervenání a podráždění zmírní maska s uklidňujícími složkami (například termální voda). Naneste ji na vyčištěnou pleť, nechte působit 15 minut a smyjte teplou vodou. Používejte 2x do týdne. Expresní uklidnění U citlivé pleti je důležité, abyste předcházela podráždění. Používejte krémy s obsahem uklidňujících látek (například olivový olej), nejlépe bez parfemace a konzervačních přísad. Čisticí emulze Také citlivá pleť potřebujte důkladnou očistu, protože zbytky kosmetických produktů a přirozený maz ji hodně zatěžují. Čisticí emulze s obsahem heřmánku nebo aloe vera ji dokonale zbaví nečistot bez podráždění.
SUCHÁ PLEŤ Speciální dražé Suché pleti často chybí lipidy (tuky pleti vlastní). Abyste ji dokonale vyživila zevnitř, vyzkoušejte tzv. nutriční kosmetiku. Dodá vám potřebné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, stimuluje buněčnou obnovu a podporuje tvorbu kolagenu. Čisticí mléko Zapomeňte na pleťové vody s obsahem alkoholu! Používejte jemná čisticí mléka s obsahem hydratačních složek, které suchou pleť ošetřují už během čištění. Výživná péče Narušená buněčná obnova pleti způsobuje, že suchá pleť často reaguje citlivě a podrážděně. Rovnováhu podpoří především rostlinné oleje (výtažek z hroznových jader, sezamový, mandlový nebo růžový olej).

Související články