Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

Královny silvestrovských oslav

17. prosince 2007 | 10:00

Nechte se inspirovat tím, jak se nechaly pro slavnostní večer upravit naše kolegyně a uvidíte, že na silvestrovském večírku zazáříte stejně jako ony

Některé naše kolegyně se nám doslova před očima proměnily ve hvězdy silvestrovského večírku. Jejich vizáž měl na starosti Zdeněk Fencl a večerní róby a celkový styling pro ně připravila Džamila Nováková. Redaktorka Katka Zlámalová, asistentka redakce Veronika Pohanková a grafička Lucie Černá byly z večerního outlooku skutečně nadšené!


ODBORNÍCI Styling - Džamila Nováková Džamila vybrala pro Katku, Lucku a Veroniku takové oblečení, které jim sedne nejlépe. K tomu perfektně sladila doplňky, bez kterých by celkový dojem nevyzněl tak dobře. Jako skutečný "profík" spolupracuje Džamila s mnoha celebritami, mezi které patří například Simona Krainová, Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Lenka Filipová a spousta dalších známých tváří. Tip pro čtenářky: Jste-li tzv. "kalhotářka" a sukně nenosíte příliš často (většinou kvůli silnějším nohám), pak je zima a Silvestr pro radikální změnu ta nejvhodnější doba (platí přece: jak na Nový rok, tak po celý rok). Kozačky zakryjí to, co je potřeba zakrýt a v kombinaci se sukní, šaty nebo sexy tunikou budete působit velice žensky. Výsledek bude opravdu skvělý a pro okolí velmi příjemný. Tak si na sukně snadno zvyknete a nebudete mít problém nosit je po celý rok. Ostatně i v létě byly a budou kozačky v kurzu. Vizáž a vlasová úprava - Zdeněk Fencl Vizážista Zdeněk Fencl každé z dívek naprosto dokonale sladil make-up. Z celkového dojmu byla nejvíce překvapená Veronika, která není zvyklá výrazněji se líčit. Největší změnu účesu Zdeněk vymyslel pro Lucku, z jejíchž dlouhých rovných vlasů doslova vykouzlil rozšafné prstýnky. Zdeněk spolupracuje se známými osobnostmi, jakými jsou například Simona Krainová, Helena Vondráčková, Leona Machálková, Monika Absolonová a mnoho dalších. Tip pro čtenářky: Chcete-li použít při líčení kamínky, které má Lucie, použijte k jejich připevnění lepidlo na řasy. Je šetrné a po zaschnutí zprůhlední." Na Silvestra je dovoleno úplně všechno. Podmínkou však je, že ženy by měly být stoprocentně sexy!“ říká Zdeněk.
KATKA Hippie kočka * Naši odborníci se při úpravě celkového vzhledu Katky nechali inspirovat 60. léty. Tomuto období vévodilo hnutí hippies a s ním spojené pestré barvy a hlavně výrazné účesy. Naše redaktorka Kateřina se pro tento styl skvěle hodí - podívejte se spolu s námi, jak výborně vypadá. * Při líčení kladl vizážista důraz především na oči, použil tmavě modré perleťové stíny MAC. Stíny dokonale zvýraznily barvu očí naší redaktorky. Na tvář použil Zdeněk pudr LeClerc (odstín banana), který používá dokonce i Madonna. Přestože ústa nejsou příliš výrazně nalíčená, působí Katka jako dokonalá "sexy kočka". * Chcete-li si vytvořit uvolněný hippie účes, vyfoukejte vlasy přes kulmu nebo přes velké natáčky. Nezapomeňte je však také natupírovat! * Šaty mají zcela jednoduchý střih. Důraz je u nich kladen především na vzor. Je to typicky ženský model, Džamila ho vybrala zcela záměrně, protože působí neprvoplánově. Katce podtrhne jemnost obličeje, a navíc koresponduje s její osobností. * Dokonalým zakončením celkového vzhledu jsou černé doplňky.
VERONIKA Filmová hvězda * Na první pohled je jasné, že Veronika jako by do naší doby vkročila ze 40. a 50. let minulého století. V té době bylo možné spatřit takové líčení na filmových hvězdách typu slavné Audrey Hepburn. Jemná a nenápadná Veronika se nám proměnila před očima v ženu-vampa, která na večírku každého okouzlí. * Na asistentce naší redakce je jasně vidět, že základ líčení tvoří černá krémová linka. Na tváře použil vizážista jako základ broskvovou tvářenku, kterou na špičce lícních kostí lehce oživil růžovým odstínem. Sexy vzhled očí završil tím, že do vnějších koutků nalepil trsy umělých řas. Celkové líčení dotváří rudá rtěnka, ale lepší by bylo použít matnou verzi. * Veronika měla nejjednodušší účes, který zároveň korespondoval z dobou 40. a 50. let, ale také neztrácel lehkost a rozpustilost současných trendů. Chcete-li dosáhnout podobného výsledku, stačí jen natočit vlasy kulmou nebo na natáčky a pak zafixovat. * Džamila zvolila černý model ve stylu Art Deco. Vždyť černá je, byla a bude kralovat ve všech stylech. "K typu obličeje Veroniky se nehodí modely s "véčkovým" výstřihem, který by obličej protáhl," objasnila nám Džamila výběr modelu. Protáhlému obličeji svědčí uzavřený dekolt nebo americké průramky.
LUCIE Zlatá panenka * Romantická, jemná, něžná, ... a především zlatá. Dozvěděli jsme se, že ačkoliv na to naše grafi čka Lucka nevypadá, může si dovolit nosit úplně všechno. Jakoukoliv barvu, jakýkoliv styl, všechno se pro ni hodí a všechno jí bude slušet. Na celkovém večerním vzhledu se Džamila a Zdeněk nechali isnpirovat drahými kovy, tedy zlatem, stříbrem, bronzem, mědí a diamanty. * Líčení sladil vizážista naprosto dokonale s oblečením. Stíny na oči použil v různých odstínech zlaté, ovšem nezůstal jen u toho. To, že jde o skutečně slavnostní líčení, dovršil nalepením kamínků doprostřed očních víček těsně nad řasy. Výsledný dojem je naprosto úžasný! Proto se nebojte a vyzkoušejte je, budete originální, každý na vás bude viset pohledem. * Oddechový styl drdolu, tak Zdeněk Fencl označil účes Lucky. Drdol s kudrlinkami navíc zmodernizoval a ozvláštnil v předních partiích tenkým francouzským copem. Kudrlinek docílíte s pomocí malých natáček nebo kulmy, která je vhodnější. Pak vlasy rozčešte a lehce protupírujte. Nakonec je sepněte tak, abyste dosáhla co možná nejužšího tvaru obličeje. * Pro Lucku zvolila Džamila zlaté uvolněné šaty, které se perfektně hodí na párty. Lucka je typově neutrální, podle Džamily je jakýsi chameleón, který si může dovolit úplně všechno. Dokazuje to fakt, že zlatá barva oblečení sedí i světlé pleti. Platí to však jen pro teplý odstín zlaté. Doplňky vybrala Džamila zlaté v kombinaci s červenou.
Za prostor k proměnám děkujeme klubu Mánes, Masarykovo nábřeží 250, Praha 1. Slavnostní líčení vytvořili odborníci ze salon Visage Factory, Václavské náměstí 799/48, Praha 1. Adresář: Guess By Marciano, Pasáž Myslbek, Praha 1; Anima Tua, Pasáž Koruna, Václavské nám. 1, Praha 1; Le Chaton, Opletalova 18, Praha 1

Související články