Neděle 29. září 2024
Svátek slaví Michal, zítra Jeroným
Oblačno, déšť 17°C

Dokonalá pleť existuje: Zkuste double cleansing

Krásná a zdravá pleť nemusí být jen sen.
27. června 2024 | 06:00

Naše pokožka je vystavena po celý den mnoha různým vlivům a nečistotám, které ji zatěžují. Aby byla krásná a zdravá, je klíčové důkladné odličování a také každodenní čištění. Trendem poslední doby je metoda double cleansing. Víte, co to znamená a jak ji aplikovat?

Odličování a čištění pleti je úplný základ každodenní skincare rutiny. Nesprávné nebo žádné odlíčení prokazatelně způsobuje pupínky a zánětlivé změny i rychlejší stárnutí pleti a vznik vrásek. Po celém dni se na naší pokožce hromadí kožní maz, prach, zrohovatělé kožní buňky a zbytky make-upu. „Pokud pleť neodlíčíme a nevyčistíme, citelně zpomalíme pravidelnou a přirozenou regeneraci pokožky. Neodlíčený make-up také ucpává póry, což může vést až k zanícení. Odličování a čištění je v péči o pleť naprostý základ,“ říká MUDr. Lucia Mansfeldová, dermatoložka a zakladatelka institutu Almiaderm.

VIDEO: 11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej

Video se připravuje ...
11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

Možná jste už slyšeli o dvojím čištění neboli double cleansingu. Tato skincare metoda je původem z Jižní Koreje a představuje základ pro opravdu důkladné vyčištění pleti. Její podstatou je péče ve dvou krocích. V první fázi je použit čisticí produkt na olejové bázi, který rozpustí všechny nečistoty. Ve druhé fázi se použije čistič na vodní bázi, který v součinnosti s olejem pronikne mnohem hlouběji do pleti, vyčistí póry a zbaví pokožku zbytků nečistot. Pamatujte, že ne všechny produkty určené k čištění dokážou pleť účinně zbavit make-upu, což pak může být příčinou mnoha problémů.

Jak na to:

Olejový přípravek použitý v první fázi umí díky svému složení odstranit i dlouhotrvající a voděodolný make-up, zároveň šetrně čistí pleť, odstraňuje nečistoty a polutanty, zachovává přirozenou vlhkost pleti, pokožku osvěžuje a oživuje, navíc si poradí i s odstraněním zbytků SPF produktů. „Například odličovací olej od Weledy obsahuje 3 druhy olejů. Slunečnicový olej se podobá lipidům v naší kožní tkáni, proto se do pokožky velmi dobře vstřebává a proniká rychle do hlubších vrstev. Má zklidňující, zjemňující, vyhlazující a protizánětlivé účinky. Funguje jako antioxidant a chrání pleť před poškozením vnějšími vlivy, ztrátou pružnosti a pevnosti. Meruňkový olej je dobře vstřebatelný a nezanechává pocit mastnoty. Neucpává póry, a je tak vhodný i na problematickou, smíšenou, aknózní a mastnou pleť. Pokožku vyživuje, zvláčňuje a regeneruje. Ricinový olej je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin. Má silně promašťující účinky, je vhodný k regeneraci jizviček, ekzémů a mimo jiné v pleti výborně váže vlhkost,“ popisuje Jana Goldbricht, WELEDA beauty & product specialist.

Odličování je základem krásné pleti.
Autor: Weleda

Ve druhém kroku je vhodné použít pěnu nebo hloubkově čisticí gel, který vyčistí póry, a pleť tak bude svěží a dokonale čistá. Naneste přípravek a jemnými krouživými pohyby a masáží odstraňte z pleti zbylé nečistoty. Poté opláchněte obličej vlažnou vodou. Nakonec můžete aplikovat třeba hloubkově čisticí tonikum k dočištění a projasnění pleti. Produkty vybírejte vždy podle typu své pleti a nezapomeňte použít hydratační krém a případně sérum. Na obličej si po vyčištění nesahejte rukama.

Velký výběr kosmetických přípravků pro krásnou a zdravou pleť najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Lenka Knápková