Úterý 21. května 2024
Svátek slaví Monika, zítra Emil
Oblačno, déšť 22°C

Bleskové triky

30. července 2007 | 10:00

Přinášíme vám pár dobrých rad a triků pro horké letní období, s nimiž přežijete letní dny s úsměvem a v té nejlepší formě

Sluníčko se na nás směje a období dovolených je v plném proudu. S našimi triky přežijete léto s úsměvem a v nejlepší formě. Štíhlá a šťastná díky plážovému joggingu Pokud si den neumíte představit bez ranního proběhnutí, nevzdávejte se ho ani na dovolené u moře. Zpestřete si ho sprintem po dunách, kličkováním mezi stromy, přeskakováním kořenů a kamenů. Zpevní se vám svaly na nohou, odbouráte přebytečný tuk a srdce a celý oběhový systém se dostanou do těch správných obrátek. Příjemný vedlejší efekt: Pohyb v přírodě kombinovaný s hezkými zážitky vám povznese ducha. Barvy duhy Od modré přes tyrkysovou až po zlatohnědou - to jsou oční stíny, které dají očím svůdný lesk. Celkový dojem bude dokonalý, když použijete lesk na rty barvy růžového dřeva. Terakotový pudr Dostaňte slunce i na tvář! Bronzovač ve formě pudru dodá tváři barvu, a to bez škodlivého UV záření. Důležité je, aby produkt odpovídal odstínu pokožky. Také ho nenanášejte na čerstvě nakrémovanou tvář, jinak se vám budou tvořit šmouhy. Rozmarýn posiluje pokožku hlavy Éterické oleje tohoto středomořského koření podporují prokrvení pokožky a oživují ji. Dopřejte si denně 30vteřinovou masáž rozmarýnovou vlasovou vodou. Načerpejte energii z přírody V čerstvém, vlhkém mořském vzduchu se skrývá množství vitalizujících mikročástic. Tyto tzv. aerosoly se hlubokým vdechováním dostávají do plic. Uvolňuje to průdušky, stimuluje prokrvení a cestu kyslíku do krve, a to vše se děje zcela přirozeným způsobem. Skutečná dávka energie pro každou buňku těla! Kyselá síla Každý den si dopřejte půlku grepu. Stabilizuje hladinu cukru v krvi a chrání před záchvaty hladu. Vitamin C posiluje vazivo a ovocné kyseliny podporují látkovou výměnu. Náramky pro štěstí Šperky z drahých kamenů dokáží víc než jen zkrášlovat. Jejich barvy ovlivňují i vaši psychiku. Například zelená působí uklidňujícím dojmem. Letní šmrnc Nehty budou okamžitě letně dokonalé, když použijete broskvový lak se zlatým leskem a samolepicí štrasové třpytky. Hezké rty Transparentní růžové a fialové odstíny jsou v letním líčení rtů hodně používané. Chcete-li se večer na plážovém večírku třpytit, použijte lesk na rty se třpytivými částečkami.


Triky na cesty * Nestíratelný make-up odolný vodě: tyto vlastnosti dělají z řasenky a očních stínů skvělé společníky na cesty. * Vlasy nevypadají dobře: Pomůže zvlhčující sprej a stylingový kartáč - ty jim opět dodají požadovaný tvar. * Klimatizace pokožku vysušuje: voda ve spreji a tyčinka na oči okamžitě dodají pleti chybějící hydrataci. * Oteklé nohy: masáž nohou a chladivé gely povzbudí cirkulaci krve.
SOS u letních chybiček krásy Opar na rtech Při prvních příznacích svědění si naneste vatovou tyčinkou malé množství masti s látkou penciclovir. Zarudlé oči Jestliže oči zčervenají, pomůže vám, když si je opláchnete studenou vodou. Štípnutí komárem Používejte repelenty. Proti svědění pomůže, potřete-li si postižené místo olejem z čajovníku nebo cibulí. Spálení Na zčervenalou pokožku aplikujte panthenol a přikládejte 3x denně studené a vlhké obklady. Vyrážky z tepla Pomůže, když budete používat nemastný opalovací gel. Pokožku častěji chlaďte vlhkým ručníkem.

Související články