Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 kroků k dokonalé skincare rutině v roce 2022

29. března 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Ať už jde o výměnu šatníku, nebo předsevzetí, že budeme jíst zdravě či více cvičit, nový rok nám dává impulsy ke změnám. Proč letos nezkusit dopřát si trochu více péče své pleti? Přečtěte si, jak vylepšit péči o pleť a dodat jí to, co potřebuje, aby byla krásná, zdravá a silná.

1. Klíčem je pravidelnost

Tím nejzákladnějším bodem v oblasti péče o pleť je pravidelnost. Pokud začínáte s novou rutinou nebo zavádíte nový produkt, musíte ho používat pravidelně a být trpěliví, protože výsledky se neukážou ze dne na den. Může to trvat 8 až 12 týdnů, než si na své pleti všimnete viditelné změny. Navíc častou změnou přípravků nebo používáním velkého množství produktů můžete dosáhnout spíš opačného efektu a pleti uškodit.

Naučte se pravidelně si čistit pleť, a to dvakrát denně, používejte klidně vyživovací sérum, například s vitaminem C, kyselinou hyaluronovou a jinými složkami podle toho, co vaše pleť potřebuje, a vždy používejte hydratační krém a přes den ochranu proti slunci.

2. Správný čisticí produkt

Pleť byste si měli čistit dvakrát denně, ráno a večer. Večerní čištění by mělo být důkladnější, jelikož potřebujete smýt všechny nečistoty a make-up. Důležité je najít správný čisticí produkt pro svůj typ pleti. Suché pleti budou více vyhovovat krémové odličovače, kdežto mastné spíše ty gelové. Čištěním pleť připravíte na další produkty, jako jsou séra, tonery a krémy, proto byste to neměli odbýt jen obyčejným opláchnutím vodou.

3. Vyživovací sérum na pleť

Pokud vás trápí problematická pleť, akné, suchost nebo pigmentové skvrny, zkuste do své rutiny zařadit sérum na pleť. To totiž pleti dodá aktivní látky, které se zaměří na řešení vašeho problému. Vitamin C je skvělý na pigmentové skvrny a sjednocení tónu pleti, niacinamid si poradí s akné a problematickou pletí. Kyselina hyaluronová jí zase dodá potřebnou hydrataci a retinoly přispívají ke zmírňování známek stárnutí pleti.

4. Relax s pleťovou maskou

Masky na obličej jsou v poslední době hitem. A není divu, můžete se poohlédnout po textilních, které jsou napuštěné výživnými látkami, nebo si vybrat mezi klasickými krémovými či gelovými maskami. Trendem se staly také jílové, ale nejsou vhodné pro všechny typy pleti, jelikož mohou vysušovat, proto by po nich měli sáhnout spíše ti s mastnější nebo problematickou pletí. Masku na pleť používejte jednou až dvakrát týdně, nechte ji několik minut působit a pak tvář umyjte vodou. V případě textilní masky pak stačí zbytky séra jemně vklepat do pleti a nechat vstřebat.

5. Hydratace navěky

Pleť v každém případě hydratujte. Zejména v chladném období sáhněte klidně i po hutnějších krémech. Vždy volte produkt vhodný pro váš typ pleti, ale zapomeňte na mýtus, že mastnou pleť není třeba krémovat, ale spíš vysušit. Když totiž začnete mastnou pleť vysušovat, stane se pravděpodobně to, že mazu začne produkovat ještě více, protože se chce chránit. Často se tak za mastnou pletí schovává vlastně suchá pokožka, jejíž mazové žlázy jí chtějí pouze pomoci se více promastit, proto je důležité i mastnou pleť dostatečně hydratovat.