Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Michal Tvrdý: Z plastik v Česku stále vede úprava víček a poprsí

Úprava víček je nejčastější plastická operace.
6. září 2021 | 08:00

Plastiky jsou stále v kurzu, ženy si díky nim plní své nejtajnější sny. A co je nejvíce trápí a jestli i v Čechách vede trend nechat si zvětšit hýždě či pozadí? Na otázky odpovídá marketingový ředitel Kliniky YES VISAGE Michal Tvrdý.

Každá z nás chce být krásnější, co si můžeme dopřát po létě?

Pro estetickou medicínu je po létě podzim největší sezona. Obecně od ledna do léta se více řeší postava a poprsí, během zbytku roku trochu méně. Po létě se často řeší pigmentace a laserové zákroky i ty chirurgické v obličeji. Případně i silnější chemický peeling na obličeji, tedy procedury, které narušují povrch pokožky, ty je vhodné provádět v podzimních měsících, aby při hojení nedocházelo k riziku pigmentací v místě zákroku.

Co ženy nejrychleji omladí?

Nejčastějším zákrokem je plastika víček, i lehké zvednutí víček může opticky ubrat i deset let věku a posílit tak sebevědomí. Nejčastěji poptávané zákroky na těle jsou zákroky upravující tvar těla. Ale největším hitem estetické medicíny je liposukce. Druhým velmi populárním zákrokem je pak samozřejmě úprava poprsí. To je opravdu nejčastější chirurgická trojice, následují pak různé formy faceliftů, plastiky břicha, nosu, uší a podobně.

V čem je základ úspěchu?

Je to osobní konzultace se specialistou. Zde má specialista či lékař šanci provést vyšetření a přesně zjistit očekávání, co nejpřesněji pochopit klientku, ale také aby klientka pochopila lékaře, zjistila všechny možnosti a spolu vybrali optimální postup ošetření, které povede k tomu nejlepšímu výsledku.

Co pro vás náročný rok 2020 v oboru znamenal?

Určitě velké změny. Některé s sebou přinesl covid-19, ale o velké změny jsme se zasadili sami. Vybudovali jsme od základů dvě nové, výrazně větší a modernější pobočky v Praze a v Bratislavě, které nahradily ty stávající rozšířením nabídky a kvality poskytovaných služeb a nejmodernějším vybavením se staly našimi vlajkovými loděmi. Klinika je s týmem téměř čtyřiceti lékařů největší klinikou estetické a preventivní medicíny a plastické chirurgie v Čechách a na Slovensku. Těší se velké důvěře klientů a přes 30 000 spokojených klientů ročně ji v pětihvězdičkových recenzích na nezávislých hodnoticích portálech dlouhodobě řadí mezi nejlépe hodnocenou kliniku. V nelehkém období si vážíme ocenění Nejdůvěryhodnější značka v oboru estetická medicína za rok 2020. Další radostnou zprávu jsme dostali i ze Slovenska, když odborná porota udělila Klinice YES VISAGE ocenění Superbrands Slovakia 2021.

Vedle klasických zákroků se do popředí derou i ty bizarnější, jako například zvětšování hýždí. Máte s tím zkušenost i na vaší klinice?

V poslední době se celosvětově čím dál tím víc soustředí pozornost i na ženské pozadí. Tento trend jednoznačně přišel ze zemí Jižní Ameriky. Hýždě, stejně jako prsa, lze korigovat, jak co se týče objemu, tak i tvaru. Požadavky klientek, co se týká tvaru zejména hýždí, ale i stehen, se mohou diskrétně lišit. Některé chtějí objem, jiné kulatost, další zase plnost. Může je trápit asymetrie či nerovnosti – celulitida. Avšak u nás k nějakým výrazným poptávkám na velké až bizarní zvětšení hýždí nedochází.  

V estetické medicíně jde vývoj stále kupředu, jaké novinky mohou klientky vyzkoušet u vás?

Nově na klinice nabízíme unikátní metodu YES FastLift. Jde o šetrnější a rychlejší formu liftingu, která umožňuje dřívější návrat do běžného života díky kratší rekonvalescenci. YES FastLift je minimálně invazivní zákrok bez celkové anestezie, bez dlouhého hojení a nutnosti obvazů, ale s výrazným omlazujícím efektem.

Připravila: Lucie Ulmanová