Čtvrtek 16. května 2024
Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta
Oblačno, déšť 20°C

Pryč s chloupky

4. června 2007 | 10:00

Hladké nohy jsou vizitkou každé moderní ženy. Nejde ale jen o krásu, ale i o dobrý pocit ze sebe samé. Co však zvolit? Epilaci, depilaci nebo

Nevíte, jak se zbavit nežádoucích chloupků? Poradíme vám. Záleží jen na vás, abyste si vybrala způsob, který vám vyhovuje nejvíce. Chcete být krásná do plavek. Toužíte po sexy nožkách do letních romantických šatů. Nebo si prostě jen přejete mít dobrý pocit z toho, že jste dokonalá žena. Ke zdravému sebevědomí a dobrému pocitu vám jistě pomohou dokonale hladké nohy.


DEPILACE Je pravděpodobně nejrychlejší metodou. Jde o odstranění viditelných chloupků. Můžete použít žiletku nebo holicí strojek. Na trhu je velké množství strojků určených především pro dámy. Od jednorázových až po ty dražší, které vám samozřejmě vydrží déle. Odstraňování chloupků depilací je rychlé a hlavně bezbolestné. Bohužel musíte počítat s tím, že za několik dní chloupky opět dorostou. Při depilaci je nutné používat různé prostředky na holení. Nikdy neprovádějte depilaci "nasucho".
EPILACE V tomto případě můžete použít k odstranění chloupků různé vosky - ať už studené nebo teplé, případně i strojky. Při epilaci však zničíte i kořínek chloupku, její výhodou tedy je, že ji nemusíte provádět tak často jako depilaci. Mnoho žen se však epilaci vyhýbá, protože je bolestivá. Ale po nějakém čase se bolest zmírní a výsledek za tu trochu bolesti stojí. A hlavně je patrný i několik týdnů.
LASER Za nejdražší, ale nejúčinnější proceduru k odstranění chloupků lze označit epilaci laserem. Připravte se však na to, že po jednom sezení chloupky nezmizí. Bohužel nyní už je na tento zákrok pozdě. Minimálně 2 měsíce po zákroku se totiž nedoporučuje opalování. Také byste se měla vyvarovat zákroku na opálené pokožce.
KRÉMY Další možnosti nabízejí krémy na odstraňování chloupků. K dostání je mnoho značek. Obchody nabízejí krémy na obličej, na tělo, pro citlivou pokožku apod. Krémy nebo pěny na holení stačí nanést a setřít už po několika minutách. Přípravek částečně naruší i kořínek chloupku, proto je efekt o několik dní trvalejší než u depilace. Před použitím takového krému je však důležité vyzkoušet si na malém, nenápadném místě, zda nejste alergická na některou ze složek přípravku.

Související články