Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Ukázková chodidla

21. května 2007 | 10:00

Před létem potřebují vaše nohy více péče než kdy jindy, zkuste je trochu hýčkat a rozmazlovat

Než vklouznete do vysněných střevíčků, nezapomeňte si zkontrolovat chodidla. Ani ty nejdokonalejší boty nevypadají dobře na zanedbaných, nepěstěných nohách. Při péči o tělo často zapomenete na chodidla. A přitom jsou tak důležitá! To, že se schovávají v botách, neznamená, že je můžete zanedbávat. Ošetřování chodidel aspoň jednou za dva týdny by mělo být samozřejmostí. Pravidelná péče nezabere mnoho času, chodidla se vám odmění jemnou a vláčnou pokožkou.


Účinný peeling Peelingové produkty mohou obsahovat zrníčka pemzy nebo částečky rozdrcených ovocných jadérek. Mají vyhlazující a zjemňující účinek a urychlují látkovou výměnu buněk pokožky. Efekt peelingu podpoříte masáží chodidel krouživými pohyby. Pěkně hladce! K odstranění zrohovatělé a zatvrdlé pokožky použijte pemzu, pilník na nohy nebo speciální hoblík. S tím ale opatrně! Je vybavený malou čepelí, kterou byste mohla odstranit víc kůže, než je třeba. Odstranění kuřích ok svěřte raději odborníkům. Upravené nehty Stříhejte je zásadně jen rovně, a sice nůžtičkami nebo kleštičkami, které jsou určené speciálně na nehty na nohou. Tak předejdete jejich zarůstání do kůže. Po ostříhání nehtů použijte pilník. Kůžičku okolo nich nestříhejte, může se totiž snadno zanítit. Dřevěnou tyčinkou ji mírně zatlačte do okrajů. Relaxační koupel Domácí pedikúru začínejte 10minutovou koupelí v teplé vodě, která nohy příjemně uvolní a připraví k dalšímu ošetření. Trpíte-li pocitem těžkých, unavených nohou, přidejte do vody sůl do koupele s eukalyptovým nebo borovicovým výtažkem. Výživa pro nohy V kůži na chodidlech se nachází minimum tukových žláz, proto je nepoddajná a tvrdší. Nevynechávejte krémování nohou po sprchování a koupeli. Můžete ho spojit s příjemnou masáží. Na nehty a jejich okolí naneste s pomocí vatové tyčinky olivový olej, který má vyživující a změkčující účinek.
Přípravky pro péči o nohy: * Deodorační sprej do bot s antibakteriálním účinkem, Scholl, 129,90 Kč * Vyživující péče na suchá chodidla, Podexine, Vichy, 360 Kč * Jemný peeling na nohy, Scholl, 159,90 Kč * Chladivý přípravek na nohy vůní citronu a máty, sprej 149 Kč, mléko 139 Kč, Foot Works, Avon * Antiperspirant, Podexine, Vichy, 240 Kč

Související články