Pátek 17. května 2024
Svátek slaví Aneta, zítra Nataša
Oblačno, déšť 20°C

Pěkné ruce

21. května 2007 | 10:00

Pokožka rukou je jednou z nejnamáhanějších částí lidského těla, měli bychom jí proto dopřát tu nejlepší péči

Víte, že jeden z prvních pohledů věnovaný druhé osobě směřuje na ruce? Osvojte si několik správných návyků a budete se těšit z nádherných, pěstěných rukou. Ochrana se vyplatí Na krásu svých rukou myslete už při mytí. Časté mytí pokožku vysuší, stává se drsnou a šupinatou. Nemáte-li silně znečištěné ruce, postačí i kapka tekutého mýdla. Umyjte je vlažnou vodou a na závěr opláchněte studenou. Uzavřou se tak póry a podpoří se prokrvení. Po každém kontaktu s vodou ruce nakrémujte. Při práci s čisticími prostředky a saponáty používejte vždycky rukavice.


Masáž a kondice Až z daleké Indie pochází masáž, která se postará o příjemné uvolnění rukou a dodá jim potřebnou energii. Ruce si silně nakrémujte a s pomocí palce a ukazováku masírujte jednotlivé prsty po celé délce. Malými krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček přecházejte po kloubech a dlani.
Gymnastika pro štíhlé prsty Krouživými pohyby masírujte prsty od kořenů až po konečky. Prsty obou rukou zaklesněte do sebe jako při modlitbě. Vytáhněte paže z ramenou, dlaně otočte směrem od těla. Vydržte několik vteřin, poté uvolněte. Zopakujte 2x. Zatněte ruce v pěst a masírujte palcem druhé ruky. Tlakem nejlépe uvolníte napjaté svaly, šlachy a vaziva. Prsty zaklesněte do sebe a zápěstí jemně tahejte nahoru. Uvolněte a zopakujte 2x. Jemným tahem natáhněte každý prst zvlášť (2x). Opět zaklesněte prsty do sebe. Ruce natáhněte dopředu, dlaně jemně vytočte vzhůru. Uvolněte a zopakujte 2x.
Nehty ve formě Před použitím pilníku dopřejte rukám nejdříve teplou koupel. Nehty jsou pak poddajnější, měkčí a nebudou se štěpit. Pilníkem postupujte od okraje ke středu nehtu, vždycky jedním tahem. Ztvrdlou a praskající kůžičku okolo nehtů neodstraňujte. Ošetřete ji zjemňujícím gelem, aby se dala lehce zatlačit.

Související články