Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krása s věkem nesouvisí

21. května 2007 | 10:00

Být krásná a vypadat mladě můžete ať je vám 30 nebo 50 let, poradíme vám jak na to

Vyhrajte nad časem, nebojte se ho zkrotit. "Vyběhnout" s biologickými hodinami vůbec není tak složité: náš program krásy vám zaručí, abyste vypadala mladě ještě hodně dlouho.


Od 30 let - NAJDĚTE SI ČAS NA SEBE Dodávejte vlhkost Od třiceti let pokožka produkuje daleko méně vlhkosti a tuku. Její pružnost se ztrácí, pokožka se ztenčuje. Rychlou pomoc při vráskách ze sucha slibují krémy s glycerinem. Dobrou náhradou kožního mazu je i mandlový olej. Pár kapek vmasírujte do pleti krouživými pohyby prsty. Hodně plavání Správné dýchání S přibývajícími léty plíce přinášejí orgánům méně kyslíku. To vede k poruchám prokrvování a tělo tak rychleji stárne. Proto vědomě zhluboka dýchejte na čerstvém vzduchu: bříško ven, plíce naplňte vzduchem, krátce zadržte dech a pořádným výdechem vydechněte. Trénujte svaly Po třicítce svaly ochabují. Nejlepší cestou, jak tomu zabránit, je 3x týdně půl hodiny běhat. To zlepšuje příjem kyslíku a podporuje spalování tuku. Pozor na slunce Stárnutí pokožky lze až z 90 % přisoudit UV paprskům. Tvář je denně vystavena slunečnímu záření, a to dokonce i tehdy, když slunce nesvítí. Proto pokožka potřebuje denní krémy a make-upy s ochrannými faktory, nejlépe okolo 15. Vhodná péče: * Age Control Day 35+, Dermacol, 239 Kč * Ultralift Lifting+, Garnier, 249 Kč
Od 40 let - NATANKUJTE ENERGII Hodně plavání Biologické hodiny tikají zase o něco hlasitěji. Aby mohlo provést hormonální změny, shromažďuje tělo více tuku a oslabuje obranyschopnost. Nejlepší recept na mládí: 2x do týdne si jít zaplavat. Pokud se chcete zbavit tukových polštářků, plavte 3x stovku, 3x stopadesátku a 3x dvoustovku (mezitím si dělejte 30vteřinové přestávky). Trénink vydržte po dobu 6 týdnů. Dělejte si peeling Od čtyřicítky výš ubývá buněk schopných regenerace. Nastartujte regeneraci s pomocí peelingu: 2 lžíce přírodního jogurtu smíchejte s 2 lžícemi strouhaných mandlí a 1 lžičkou medu. Krouživými pohyby vmasírujte do pokožky a pak opláchněte teplou vodou. Dostatek spánku Dostatečný spánek brzdí stárnutí. Sedm hodin spánku je nezbytné minimum. V noci pracují tzv. růstové hormony, které tělo omlazují. Při poruchách spánku pomohou valeriánské kapky a chmelový čaj. Používejte ochranné krémy Když se drobné vrásečky mění ve vrásky, přicházejí na scénu krémy s koenzymy (Q10). Tyto účinné látky zlepšují funkci pleťových buněk a chrání pokožku před nepříznivými vlivy životního prostředí. Opatrně se sportem Vhodná péče: * Revitalift Double Lifting oční, L'Oréal Paris, 399 Kč * Neovadiol, Vichy, doporučená cena 790 Kč Od 50 let - ZŮSTAŇTE AKTIVNÍ Opatrně se sportem Tělo i duše jsou v přechodu. Pohyb nabývá na důležitosti, protože je nutné, abyste spotřebovanou energii vydala. Ideálním sportem je cyklistika, protože chrání klouby. Už jen 30 minut 3x do týdne zvyšuje počet obranných buněk a optimálně povzbudí i spalování tuků. Nezapomínejte na pokožku Koupel s rozmarýnem pleť pročistí a vyhladí: 1 kg mořské soli a 10 kapek rozmarýnového oleje přidejte do koupele, pokožku masírujte masážní rukavicí. Důležité: zvlhčující péče o celé tělo patří do denního programu celkem 2x. Posilněte srdce Měla byste hodně pít, tedy nejméně 2 litry denně, aby naplno pracoval krevní oběh a látková výměna. Důležitý je draslík, který posiluje srdce. Najdete ho v banánech a v řeřiše. Řeřicha obsahuje navíc i rostlinné látky, které ochrání organismus před bakteriemi a viry. Vhodná péče: * Noční krém Optimal Q10 Plus pro zralou pleť, Nivea, 300 Kč * Revitalift Denní krém SPF 15, L'Oréal Paris, 399 Kč * Výživná maska Elixir s vitaminy a měsíčkem zahradním, Dermacol, okolo 49 Kč
Je úplně jedno, kolik vám je let. Existuje pár zásad a doporučení, která vám pomohou zachovat si mladistvý vzhled po celý život. Tělu prospívá: * Sýr - obsahuje dostatek vápníku, posílí zuby a kosti. * Rajčata v každé formě - obsahují karotenoidy, které chrání buňky před škodlivými vlivy životního prostředí. * Mnoho vody a 2x do měsíce sauna - pročistí a vypne pokožku. * Zelený čaj - podporuje pročišťování pleti, snižuje riziko rakoviny. * Ryba 3x do týdne - na srdce, cévy a mozek. * Šťáva z aloe pravé - podporuje látkovou výměnu a trávení. * Cvičení zaměřené na páteř - předchází osteoporóze. * Relaxační cvičení (jóga nebo dýchací cvičení) - přináší uvolnění. * Ginkgo - podporuje prokrvení mozku.
Vzdejte se: * Cigaret - podporují miliardy zničujících volných radikálů * Ponocování - trpí tím obranyschopnost organismu. * Sladkostí - ničí vitaminy B. * Stresu a nikotinu - oslabují imunitní systém. * Vylehávání na sluníčku - vznikají vrásky a stařecké skvrny. * Nárazových diet - vedou k nedostatku vitaminů a minerálů v těle. * Přetěžování - tělo potřebuje i fázi klidu. * Nadváhy - zatěžuje zejména srdce a klouby. * Rychlého občerstvení - jídlo neobsahuje výživné látky.

Související články