Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Pryč s celulitidou!

14. května 2007 | 10:00

Celulitida, lidově pomerančová kůže, trápí více či méně 90% žen, ale nevyhýbá se ani mužům. My vám poradíme, jak na ní

Dejte sbohem nehezkým tukovým polštářkům a kůži připomínající pomerančovou kůru! Máme pro vás několik užitečných a skutečně fungujících tipů. Asi všechny ženy už vědí, jak celulitida vzniká. U žen je tento proces přirozeně rychlejší a viditelnější než u mužů, všechno totiž závisí na genech a hormonech. Nadváha, chyby ve stravování a nedostatek pohybu mají také negativní vliv na pokožku. Pomůže vám - a to vám můžeme zaručit - jedině kombinovaná péče: zdravou výživou, sportem a také díky novým a účinným produktům, lze efekt pomerančové kůry výrazně zmírnit.


Střídavá sprcha Vypíná pokožku. Střídání tepla a chladu stimuluje prokrvení pokožky a vypíná ji. Návod: krouživými pohyby teplým proudem vody postupujte každé ráno při sprchování od boků přes zadeček až po stehna, masáž ukončete ledovou sprškou. Teplé zábaly Pomáhají účinným látkám obsaženým v krémech, aby snáze pronikly do pokožky. Jednoduchý zábal doma: naneste gel proti celulitidě a problematické místo obalte klasickou potravinovou fólií, přikryjte se teplou dekou a asi hodinu tak odpočívejte. Mořské koupele Mořské koupele působí svou starodávnou silou. Mořská sůl odvádí z tkáně vodu a zabraňuje ucpávání kapilár. Dopřejte si během jednoho měsíce tři koupele do týdne: přidejte 1 kg mořské soli do vody o teplotě 38 °C a "naložte" se na 20 minut do lázně. Masáže Masáže stimulují prokrvování, podporují efekt pěstěné a pružné pokožky. Nejúčinnější je masáž prsty: na pokožku naneste rovnoměrně olej nebo krém. Její jednotlivé části vezměte mezi palec a ostatní prsty, vytahujte a rolujte sem a tam. Hlaďte směrem odspodu nahoru. Masírujte alespoň 10 minut denně. Produkty proti celulitidě Nové produkty proti celulitidě podporují produkci kolagenu a metabolismus v buňkách. Polštářky sice neodčarují, ale celulitidu aspoň zmírní. Kofein, guarana a další účinné látky obsažené například i v citrusech aktivují spolehlivého bojovníka proti tukům - lipázu. Díky jejímu působení se tukové buňky "scvrknou".
Vaši noví pomocníci: * Zeštíhlující mléko pro podporu opálení Enja Sunslim, Dermacol, 249 Kč * Sephora Body, Gel žádná celulitida, Sephora, 480 Kč * Vyhlazující gel proti celulitidě, Nivea, 240 Kč * PerfectSlim, L'Oréal Paris, 299 Kč

Související články