Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Pro dokonalou pleť

14. května 2007 | 10:00

Máte pocit, že vaše pokožka není tak krásná jako dřív? Peeling dokáže divy, nejen na pohled, ale především na dotek

Peelingy spolehlivě rozzáří vás i vaši unavenou pokožku. Jak dosáhnout jemné a hladké pokožky? Stačí jen málo, aby vaše pleť byla opět sametově hebká.


Hladký zadeček Potřebuje extra péči. Masážním kartáčem naneste peeling na pokožku své sedací části. Po masáži bude pokožka pevnější a růžovější. Pohlazení stehen Po celé jejich ploše rozetřete rukou krém s obsahem drobných zrníček - působí i jako masáž prokrvující pokožku, odstraní odumřelé buňky. Masáž je účinná také proti celulitidě. Krásné nohy Je nejvyšší začít s intenzivní péčí o nohy, chcete-li se pyšnit pěstovanými nožkami v otevřených botách. Díky intenzivním 1minutovým kúrám budou nohy hned měkké a sametově jemné. Sametově hebká záda Zatočte ručník, naneste na něj peeling a křížem krážem s ním třete záda. Pak se osprchujte. Vysušená a drsná pokožka na ramenou Snese každodenní peeling. Odstraníte odumřelé šupinky a pokožka bude nádherně hebká. Svěží obličej Ideálním řešením u smíšené a mastné pokožky je slupovací maska. Naneste ji, nechte působit 15 minut a pak sloupněte. Tímto způsobem důkladně odstraníte nejen nečistoty, ale i odumřelé šupinky z vrchní vrstvy pokožky. Pro čistou a svěží pleť aplikujte 1x-2x do týdne šetrnou hloubkově čisticí masku. Ideálním řešením při nedostatku času jsou peelingové ubrousky.
Naše tipy: RUCE A NOHY Ananas a žloutek Smíchejte 2 lžičky čerstvé ananasové šťávy s 1 žloutkem. Směs naneste na pokožku v oblasti nehtů, a to jako na rukou, tak i na nohách. Po 5 minutách působení kůžičku opatrně zatlačte speciální tyčinkou z růžového dřeva. Enzymy z ananasu kůžičku změkčují a zjemňují. TVÁŘ A DEKOLT Citron a oves Ideální pro nečistou pleť: 2 lžičky nastrouhané kůry z citronu, 2 lžičky ovesné mouky, 6 lžiček bahenní masky (nebo jílové - lze koupit v prodejnách s bioprodukty), 2-3 lžíce vody. Z přísad vymíchejte hladkou směs, naneste ji na vyčištěnou pokožku 10 minutách působení smyjte vodou. Pak pokožku dobře nakrémujte. KRK A TVÁŘ Pomeranč a ovesné vločky Smíchejte 2 lžíce jogurtu, 1-2 lžíce ovesných vloček, kůru z jednoho pomeranče (nastrouhanou) a 1 lžíci olivového oleje. Směs naneste na tvář a krk, nechte působit 5 minut a potom ji smyjte. Ovocné a mléčné kyseliny zjemní póry pokožky.
Přehled vhodných produktů: * Slupovací maska s výtažkem ze zrníček hroznového vína Grape, Oriflame, 169 Kč * Enja Scrub do koupele proti celulitidě se solí z Mrtvého moře, Dermacol, 49,90 Kč * Čistící pleťové ubrousky 3v1, Nivea, 105 Kč * Enja SunSlim tělový peeling na podporu opálení, Dermacol, 109 Kč

Související články