Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Pěkné vlasy za babku

23. dubna 2007 | 10:00

Účinné pomůcky pro péči o vlasy najdete i doma v kuchyni. Podívejte se s námi na naše tipy, jak mít krásné a zdravé vlasy

Péče o vlasy s pomocí přísad z kuchyně je stále více v oblibě. S tím, co máte doma, si jednoduše namícháte vlastní šampon i tužidlo.


Zázvor podpoří růst Zázvor podporuje růst vlasů a současně vyživuje pokožku hlavy. Oloupejte jeden kousek zázvoru (asi 3 cm) a prolisujte ho přes lis na česnek. Poté ho protlačte přes čajové sítko. Vzniklou šťávu smíchejte se stejným množstvím sezamového oleje. Směs vmasírujte do vlasové pokožky a po 10 minutách vymyjte. Tuto kúru stačí opakovat 1x týdně.
Med a ocet zpevňují Tužidlo z medu a octa dodá kořínkům vlasů objem a tvar. Rozpusťte 1 lžíci v půl litru vlažné vody, přidejte 1 lžičku ovocného octa. Tímto medovým tužidlem naplňte rozprašovač, naneste na vysušené vlasy a vmasírujte. Pak stačí vlasy jen vyfénovat do požadovaného tvaru.
Pivo jako tužidlo Máte-li vlasy zplihlé, stačí je propláchnout převařeným pivem, které působí jako jemné tužidlo. Po umytí vlasů si je ještě jednou pořádně propláchněte. Poté nalijte plechovku nebo třetinku piva na vlhké vlasy, krátce vmasírujte a už nevymývejte. Opakujte po každém druhém či třetím umytí.
Na rozštěpené konečky Ženy s dlouhými vlasy často trápí rozštěpené konečky. A důvod? Konečky jsou nejsušší a nejvíce roztřepené části vlasů. Pomůže vám olivový olej, který jste zahřála na snesitelnou teplotu. Vmasírujte ho podél celé délky vlasů, ale především na konečky, poté vlasy zabalte do fólie. Asi po 30 minutách propláchněte. Opakujte 1x-2x týdně.
Šampon z vejce šetrně čistí Rozštěpené konečky vlasů potřebují šetrnou péči. Šampon bohatý na proteiny čistí skutečně jemně. Důkladně promíchejte směs ze 2 žloutků, 1 bílku, šťávy z 1 citronu a 1 lžičky rostlinného oleje. Tento šampon vmasírujte do vlasové pokožky. Poté důkladně smyjte.
Kokosová maska Maska z kokosu a smetany dodá vlasům jemnost saténu a skvělý lesk. Smíchejte 1 lžíci kokosového oleje se 3 lžícemi smetany, vetřete směs do vlhkých vlasů a nechte ji půl hodiny působit pod zahřátým ručníkem. Pak důkladně smyjte. Nanášejte 1x týdně.
Maska z avokáda regeneruje Směs z avokáda a majonézy dodává vlhkost a vyhlazuje drsné vlasy. Rozmačkejte dužinu z jednoho zralého avokáda a smíchejte ji se 3 lžícemi majonézy. Směs vetřete do vysušených vlasů a po 20 minutách smyjte. Stačí provádět 1x týdně.
Syrovátka reguluje Opláchnutí vlasů citronovou šťávou a syrovátkou pomáhá proti maštění vlasů. Smíchejte dávku šamponu s 1 lžičkou syrovátky a 1 lžící čerstvě vymačkané šťávy z citronu. Směs na vlasech důkladně napěňte a pak ji smyjte dostatečnou dávkou vody. Opakujte 3x-4x týdně.
produkce: LENKA SULOVSKÁ

Související články