Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

Jak na tvářenky

16. dubna 2007 | 10:00

Odhalíme vám tajemství, jak správně nanášet tvářenku. S naším jednoduchým postupem to již pro vás nebude problém

Chcete používat tvářenku, ale nevíte, jak na to? Poradíme vám, podle čeho si vybrat správný odstín a jak postupovat, aby vaše líčka byla co nejkrásnější. Tvářenky jsou v podstatě tónovacím pudrem, kterým můžete dotvarovat svůj obličej. Lidově se jim říká "zdravíčka". Dodají tváři zdraví a ženskost. Proto je zahrňte i do svého mini make-upu! Můžete je mít ve formě pudru nebo krému. Platí pravidlo: pokud pleť pudrujete, použijte i pudrovou tvářenku. Nejlépe se tento styl hodí pro večerní líčení. Jestliže zvolíte jemný tónovací podklad nebo jen denní krém s trochou krémového korektoru a chcete zachovat přirozenost, tedy bez pudru, použijte krémové zdravíčko. Nanášejte postupně V létě můžete na tváře použít i takzvanou multifunkční tyčinku, s jejíž pomocí rozjasníte oči, tváře i rty. Oblíbeným výrobkem v tomto ročním období je bronzový pudr, kterým můžete pleť tónovat do ryzích hnědavých tónů. Snažte se nanášet hnědý pudr postupně, předejdete tak příliš tmavému obličeji. Barva Barvu tvářenky vybírejte podle odstínu svých růžolících tváří. Zdravíčka pak budou působit přirozeně. Už neplatí, že tvářenka musí ladit s rtěnkou. Současný trend velí - přirozenost!


Postup: * Pudrovou tvářenku nanášejte větším hustým štětcem na spojnici: koutek rtů - vrchol ucha (obr. 1). * Vynechte od rtů cca 2 cm a naneste plochým štětcem směrem od rtů až do vlasů (obr. 2 a obr. 3). * Po nanesení tvářenky přepudrujte stopu sypkým pudrem. Tvářenka se spojí s podkladem a docílíte velmi jemného vzhledu bez ostrých okrajů. Lehce naneste i do koutů na čele a na bradu (obr. 4). * U krémové tvářenky postupujte tak, že ji nejprve prstem jemně natečkujte na lícní kosti a snažte se poklepem rozetřít doztracena. Výsledný efekt můžete vidět na obr. 5.
Tak ne Jedna žena si nanášela tvářenku vždycky přímo pod oko. Myslela si, jaké našla hezké místo. Bohužel tím tvaru svého obličeje dodala nepřirozenou dynamiku. Pod oko by měl naopak přijít světlý pudr, který pohled prozáří.
Tip Krémová zdravíčka hravě nahradíte svým oblíbeným odstínem rtěnky! Pokud se vám barva tvářenky líbí a nemůžete najít podobně barevný oční stín, můžete pudrovou tvářenku použít i na oko.

Související články