Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Můj velký den

26. března 2007 | 10:00

Chcete-li být dokonalá na svůj velký den, nenechte nic náhodě. Poradíme vám, jak se zkrášlit, ať už doma či s pomocí odborníků

Chcete-li být "dokonalá", nenechte nic náhodě. Ať už s pomocí profesionálů nebo bez nich, využijte náš kompletní program. Postava snů Žádný kosmetický přípravek neodbourá vaše nadbytečné kilogramy. Ale když si vybranou kosmetiku spojíte s masáží nebo s lymfodrenážní kúrou, můžete si postavu aspoň trochu vylepšit. Pokud tedy potřebujete ubrat jen pár centimetrů, v konečném důsledku vám kosmetika a masáže mohou dopomoci k tomu, abyste se cítila opravdu dobře. Jinak musíte včas nasadit rozumnou dietu. Doma Důležité je vědět, co vlastně chcete. Méně celulitidy? Jemnější pleť? Pět kilo dolů? Až si stanovíte konkrétní cíl, rozhodněte se pro vhodný kosmetický přípravek a používejte ho opravdu poctivě. Pokud chcete být štíhlejší, s dietou musíte začít déle než měsíc před svatbou. U profesionálů Odborníci v salónech používají různé metody, například infračervené záření a proudy vodních par a další, které v konečném důsledku podporují pronikání prospěšných látek do pokožky. Po "vygumování" těla vám odborník aplikuje koktejl přípravků vhodných pro vaše problémy. Zatímco kosmetické látky působí, můžete v klidu relaxovat a přemýšlet o seznamu pozvaných svatebních hostů. Nezapomněla jste na někoho? Po pěti sezeních (masáž proti celulitidě, lymfodrenáž atd.) byste měla zaznamenat první změny k lepšímu.


Hebké ruce Při svatebním obřadu na vás bude upřeno množství pohledů, budou si všímat naprosto všech detailů, proto nezapomeňte ani na nehty. Doma Týden před svatbou nehty denně vyhlazujte pilníkem. Den před obřadem aplikujte změkčující prostředek, abyste zjemnila kůžičku kolem nehtů. Pak jemně ošetřete ruce peelingovým krémem, abyste je zbavila odumřelých buněk, a hydratujte je. Večer před svatbou nebo ráno si nehty nalakujte diskrétním odstínem. U profesionálů Manikúra patří k levnějším službám. Rozmyslete si, zda chcete nehty uměle prodloužené nebo jen hezky upravené a dokonale nalakované. Dopřejte si také parafínový zábal.
Oslňující tvář Obřad, posezení, večeře a... Není tak jednoduché zůstat stále dokonale zářivá během celého toho velkého kolotoče. Abyste toho docílila, pomůže vám, když svou pleť upravíte vhodným způsobem. Známky únavy a emocí zůstanou skryté. Doma Nacvičte si, jak se nalíčit. Základem je samozřejmě vhodný podklad pod make-up. Po aplikaci podkladového krému je důležité pleť sjednotit. Můžete zvolit pudrový make-up, který se lehce roztírá, nebo ultratekutý make-up a fixovat ho pudrem. Působí přirozenějším dojmem. Dva dny před svým velkým dnem si udělejte obličejový peeling a dejte si hydratační masku. Nebojte se výraznějších stínů a důraz klaďte hlavně na oči. Na rty použijte jemnou růžovou. U profesionálů Pokud vám to rozpočet dovolí, můžete několik týdnů před svatbou vyzkoušet kúru chemickým peelingem, ovšem pozor, pokud máte citlivou pleť. Nic nezkazíte, když podstoupíte hloubkové čištění pleti a masáž obličeje. Make-up u odborníka si nejprve nechte udělat včas nanečisto, abyste v den svatby nevyděsila, že vypadáte jinak, než jste plánovala. Ale dejte na profesionální rady a pokuste se najít společný kompromis, abyste se v Den D cítila opravdu skvěle.
Lehké nohy Nohy nevěsty sevřené po celý den v lodičkách s vysokými podpatky mohou velice trpět. Proto je nezbytné dopřát jim kvalitní ošetření. Doma Pro hezká chodidla bez ztvrdlé kůže si vyhraďte tři týdny. Každý večer aplikujte hydratační krém na nohy. Pro jeho lepší vstřebání si na noc navlékněte ponožky. Několik dní před svatbou nohy zbavte ztvrdlé kůže a udělejte si pedikúru. Vzpomněla jste si na chodidla až na poslední chvíli? Zachovejte klid, vše se dá zachránit. Ponořte nohy na 20 minut do vlažné vody obohacené 2 lžícemi soli. Pak je ošetřete hydratačním krémem. U profesionálů Během posledního týdne svobody zajděte k pedikérce. Spolehlivě a odborně odstraní zrohovatělou kůži, očistí okolí nehtů a odstraní otlaky. Vychutnejte si to! Budete mít nožky jako princezna.

Související články