Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zářivě čistá pleť

19. března 2007 | 10:00

S našimi tipy a triky budete mít k vysněné pleti o krok blíže. Každá péče o pleť je účinná jen tehdy, když nezanedbáváte její čištění

Pěkná pokožka potřebuje náležitou péči. Ale ta je účinná jen tehdy, když nezanedbáváte její čištění. Věnujte tomu ráno i večer několik minut - rozhodně se to vyplatí. Ranní přikázání Ráno potřebuje pleť hodně pozornosti. Přes noc se na ní všelicos nasbíralo: pot, špína i mastnota. Jak se nečistoty zbavit? SMÍŠENÁ PLEŤ: Peelingem probudíte smíšenou a mastnou pleť k životu. Tip: Produkty s obsahem mořského písku pokožku čistí, ale nevysušují. Navlhčete tvář, na ruce si rovnoměrně naneste peelingový krém a několikrát přitlačte dlaně k obličeji (nikdy silně netřete). Smyjte teplou vodou. NORMÁLNÍ POKOŽKA: Vystačíte s jemným tonikem bez alkoholu, které obsahuje částečky vázající vlhkost - např. výtažek z řas. Mořské substance udržují stabilní vlhkost pleti a jemně ji matují. SUCHÁ POKOŽKA: Pro suchou pokožku je vhodná čisticí emulze s mandlovým olejem, nebo šetrné čisticí mléko. Naneste je na navlhčenou pokožku, nechte působit a smyjte. Noční čisticí akce I když už se vám zavírají oči, bez odlíčení se lůžku vyhněte velkým obloukem! S dnešními kosmetickými pomůckami to půjde doslova bleskově. SMÍŠENÁ POKOŽKA: Praktické pro smíšenou pleť bez sklonu k přecitlivění jsou odličovací tampony. Přitlačte tyto pomocníky krásy napouštěné čisticí emulzí na líčka a pohybem směrem dolů odstraňte řasenku i make-up. NORMÁLNÍ POKOŽKA: Čisticí pěna s obsahem pantenolu zpevňuje normální až citlivou pokožku. Naneste a shora setřete vatovými tamponky. SUCHÁ POKOŽKA: Během noci si pokožka dává přestávku, produkuje méně přirozené mastnoty než přes den. Proto účinné látky působí účinněji. Po čištění i předtím, než se uložíte do postele, dopřejte pleti i noční krém bohatý na živiny.


Který produkt je pro mě nejlepší? Pleťová voda POUŽITÍ: Nakapejte na vatový tampon a očistěte s ním tvář i zavřená oční víčka. ÚČINEK: Velmi osvěžující a čisticí. Některé druhy stahují póry. Čisticí gel POUŽITÍ: Dostatečné množství vody napěňte, vmasírujte do pokožky, nechte působit a smyjte. ÚČINEK: Z čisticích složek profi tuje především mastnější pokožka. Čisticí pěna POUŽITÍ: Naneste na tvář v množství o velikosti vlašského ořechu, poté smyjte. ÚČINEK: Jemně čistí suchou pokožku se sklonem k červenání. Čisticí ubrousky POUŽITÍ: Napěňte s pomocí vlažné vody a přejeďte s ním zlehka po celé tváři. ÚČINEK: Čistí rychle a díky jemným účinným látkám i šetrně - ideální pomůcka na cesty. Pleťové mléko POUŽITÍ: V malém množství rovnoměrně naneste na navlhčenou pokožku, poté opláchněte. ÚČINEK: Dodá vlhkost - perfektní pro citlivou pokožku.
Z kuchyně na tvář Jogurt čistí pleť na tvářích přirozeným způsobem. Odstraňuje odumřelé buňky a harmonizuje hladinu vlhkosti pokožky. Naneste rovnoměrně 2 lžíce přírodního jogurtu na tvář a po 5 minutách odstraňte navlhčenými vatovými tamponky.

Související články