Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

Dokonalý make-up

12. března 2007 | 10:00

Chcete mít pleť bez chybičky? Prozradíme vám, jak docílit ideální pokožky pomocí jednoduchých triků

Hladká a bez jediné chybičky - taková je vaše představa o ideální pokožce. Prozradíme vám, jak se váš sen stane skutečností. Puberta už je dávno za vámi, ale i přesto se na tváři objevují nepříjemné vyrážky. I když patříte ke šťastlivcům, kteří tyto problémy nemají, jste nucena řešit třeba tmavé kruhy pod očima, rušivé pigmentové skvrny nebo nápadně popraskané žilky. Co byste za to dala, kdybyste měla pleť jako Sněhurka? Konec věčnému stěžování! Protože nepotřebujete kouzelné zrcadlo - stačí pár tahů a budete nejkrásnější na světě. Dříve, než se pustíte do osvědčených triků profesionálů, musíte se postarat o správný podklad. Pudrem k dokonalosti Transparentní pudr působí jako neviditelný fixující prostředek. Často obsahuje i pigmenty odrážející světlo, které tvář rozzáří. TIP: Pudr se nejlépe nanáší malou kosmetickou houbičkou. Vždycky ho do pokožky jen vklepávejte, nikdy nevtírejte! Make-up s bonusem Produkty proti stárnutí pokožku omlazují. Způsobují to ultralehké pigmenty, které se neukládají v záhybech pleti. Svoje zásluhy na tom mají i jemné částečky rozptylující světlo, které vrásky opticky vyhlazují. Další výhodou je integrovaný ochranný faktor - tedy "odchytávače" radikálů, které předcházejí novým poškozením pokožky. Light make-upy jsou, jak už sám název napovídá, ultralehké. Gelové krémy se na pokožce přemění v pudrový barevný závoj, který k pleti velmi dobře přiléhá a oživuje ji. Drobné triky s velkým účinkem Před nanášením make-upu nechte svůj denní krém alespoň 10 minut působit, aby se řádně vpil do pokožky. Aby se póry pod nánosem kosmetiky nenapínaly nežádoucím způsobem, roztírejte make-up, pudr i tvářenku vždycky směrem dolů.


NÁŠ TIP: * KOMPAKTNÍ MAKE-UP Tento matující pudr lze nanášet velmi jednoduše. Nejlépe s pomocí suché nebo jemně navlhčené houbičky. Pudrové druhy se hodí pro normální a pro smíšenou pleť. * KRÉMOVÉ DRUHY Jsou vhodné pro suchou pleť, přičemž výsledek závisí i na zvolené barvě.
Rovnoměrná hladkost Přirozeně pěkná: pudrové makeupy působí měkčeji, a problémová pokožka i jemné vrásky zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.
Jak trefit odstín Před koupí si podklad vyzkoušejte na vnitřní straně předloktí. Odstín pokožky je v těchto místech asi nejbližší odstínu na krku. Pamatujte: denní světlo vám ukáže skutečnou barvu nejvěrněji. Pochybujete-li, zvolte si make-up o odstín světlejší! Podklad by měl přirozenou barvu pokožky sjednotit a ne ji ztmavit. Kromě toho by vám tmavé tóny přidávaly léta.
Rychlá pomoc při vadách krásy * Máte druhý den po večírku tmavé kruhy pod očima? Pomůže krycí krém, který si jemně vklepejte do pleti prsteníčkem (je nejjemnější ze všech prstů). DŮLEŽITÉ: Nejprve naneste make-up, jinak se v očních vráskách uloží příliš mnoho vrstev. * Trpíte na popraskané cévky? Korektor v tužce pomůže zakamufl ovat problémové zóny na tvářích i na nose. Naneste jen jemnou vrstvičku a překryjte ji make-upem. * Vyrážka? Žádnou paniku! S přehledem ji překryjete: naneste make-up po celé tváři tak, jak jste zvyklá, poté na postižené místo naneste čistým prstem nebo vatovou tyčinkou ještě vrstvičku navíc a po stranách ji rozetřete do ztracena. Nakonec pleť zlehka napudrujte. * Rušivé pigmentové skvrny? Lze je překrýt silně krycím makeupem. Před koupí si však udělejte malý test! Tyto produkty mají tak silné krycí účinky, že správná volba při koupi je obzvlášť důležitá.
Trochu extra Věděla jste? Krycí krém nejen překrývá tmavé kruhy pod očima, ale stejně dobře maskuje i tmavá místa pod nosem a podél nosu. Jednoduchým trikem bude nos působit jemněji: naneste makeup podél celého nosu a boční partie vyvažte tmavším odstínem.

Související články