Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Problémy s lesklou pletí

K ošetřování suché pokožky se více hodí čisticí pleťový krém, který vmasírujte do navlhčené pleti a následně opláchněte.
18. prosince 2008 | 07:08

Mám problém s lesknoucí se pletí. Každý den si ji myji mýdlem a používám pudr. O pár hodin později však moje pleť vypadá jako zpocená. Vyzkoušela jsem už téměř všechno.

Navštívila jsem dokonce i kožní lékařku, ale nic nepomáhá. Soňa (19)

Mastná, lesknoucí se pleť není pouze "pomstou" puberty, mnozí lidé s tímto problémem bojují až dlouho do dospělosti. Žádný přípravek však nepůsobí zázračně a nedokáže změnit typ pleti, může jen účinně zmírnit doprovodné jevy. Nedoporučovali bychom vám pleť extrémně vysušovat agresivními mýdly - mohou naopak způsobovat zvýšenou tvorbu mazu. V tomto případě se osvědčila jemná a častá péče. Používejte kvalitní kosmetiku určenou pro mastnou pleť a kupte si zmatňující kosmetické ubrousky, které odsávají z pleti mastnotu. Můžete je používat kdykoliv během dne. Následně pleť přepudrujte zmatňujícím pudrem. Mnohé ženy si pochvalují pročisťující bahenní a jílové masky, které viditelně odstraňují přebytečný tuk a čistí póry do hloubky.

Lesklá pleť
Autor: Michal Protivanský

Autor: zpracovala : mif
Související články