Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Oči jako studánky

8. ledna 2007 | 10:00

Správná péče o oči je potřeba v každém věku! Jak se vyhnout vráskám v okolí očních partií? Jak zmírnit otoky?

Říká se, že v očích se odráží celá duše. Unavený pohled někdy mohou způsobovat hlubší vrásky kolem očí. Jak se jim vyhnout a správně pečovat o oční partie?


Péče po třicítce Ochrana před sluncem Sluneční brýle: nejsou jen módním doplňkem, ale i účinnou ochranou před vějířky vrásek. Hydratace V tomto věku potřebují oční partie více hydratace. Povislá víčka Po třicítce se často objevují problémy s povislými víčky. Pomůže jednoduchý trik: na horní víčko naneste linku, oblast pod obočím poprašte rozjasňujícím očním stínem na oči, a na řasy naneste řasenku. Módní odstíny Syté barevné odstíny na víčkách jsou ještě povoleny. Ale raději přesedlejte co nejdříve na pastelové tóny. Ráno poté Jestliže se párty protáhla až do rána a vy jste se málo vyspala, projeví se to opuchlými víčky. První pomoc: přiložte na víčka studené pytlíčky s vylouhovaným čajem nebo plátky čerstvé okurky. Zmírní otok.
Péče po čtyřicítce Důkladné čištění Před spánkem si důkladně odstraňte make-up, a to v každém věku! Čisticí emulzi naneste na vatový tampon, přiložte ho na oko a poté opatrně přetřete, ale netlačte! Díky brýlím bez vrásek Nejdříve v tomto věku vás překvapí slábnutí zraku. Rozhodně si v takovém případě pořiďte brýle. Jinak se vám kvůli neustálému mžourání očí vytvoří hluboké vrásky. Retinol Jako zázračná zbraň proti vráskám působí retinol (vitamin A). Dnes už ho najdete v mnoha vyhlazujících produktech. Zamaskujte kruhy pod očima Kvůli omezenému prokrvování pokožky se mohou objevit kruhy pod očima. Jednoduše je překryjte korektorem.
Péče po padesátce Výživa řas Řasy se časem více lámou a ztrácejí na pružnosti. Proto používejte řasenky obsahující vyživující složky. Optický trik Dokonale upravené obočí oči rozzáří a opticky zvětší. Jóga na oči Pomoc pro unavené oči: podívejte se nahoru, pak doprava a doleva. Opakujte 10x. Oči zavřete a 5x kružte bulvami doprava a doleva. Hlavu přitom držte rovně.
Abyste zmírnila otoky a váčky pod očima, vyzkoušejte speciální séra, která obsahují složky na cílený boj proti ztrátě pružnosti pokožky.
Krok za krokem k efektnímu očnímu make-upu 1. Nejprve korektorem zamaskujte nesrovnalosti a kruhy pod očima. 2. S pomocí kajalové tužky zvýrazněte spodní víčko. Barvu jemně rozetřete. 3. Horní i dolní řasy silně nabarvěte černou řasenkou - nejlépe 2x. 4. Na vrchní víčko naneste světlejší stín a do vnějšího očního koutku dole tmavší. 5. Obočí perfektně orámuje oči. Proto si ho upravte hřebínkem.
Produkce: LENKA SULOVSKÁ

Související články