Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

40 let a víc? Žádný problém!

2. ledna 2007 | 10:00

Je vám více než 40? Nezoufejte a nechte se inspirovat, pro každý věk přeci existuje optimální péče o pleť

Dobrá zpráva pro všechny ženy: je úplně jedno, jestli je vám 40, 50 nebo 60 let. Vždycky můžete pro svou pleť hodně udělat, abyste vypadala hezčí a mladší. Nejdůležitější je: chránit pleť, předcházet jejímu stárnutí, vyhlazovat vrásky, posilovat a vypínat ji.


Věk: 40+ ZMĚNY POKOŽKY Produkce kolagenu se zpomaluje. Mimické vrásky v okolí očí se prohlubují. Pleť pomalu ztrácí svou zářivost. Ve druhé polovině čtyřicítky se vlivem začínajícího přechodu mohou na pleti vytvořit vrásky a současně akné. PÉČE Všechno, co podporuje tvorbu kolagenu a odstraňuje šedivý tón pleti, působí jako budíček pro unavenou pleť. Každodenní používání zpevňujícího očního krému je naprosto nezbytné. Na vrásky a akné vám pomohou speciální produkty. Zpevňující péči ovšem potřebuje celé tělo. A vlasy? Šedivé pramínky je nejlepší pravidelně tónovat nebo kamuflovat barevnými efekty. MAKE-UP Rtěnka v barvě růžového dřeva s jemným leskem přirozeně zvýrazní ústa, rty budou působit plnějším dojmem. Abyste dosáhla pěkného tvaru, orámujte si rty nejdříve konturkou v barvě rtěnky.
Věk: 50+ ZMĚNY POKOŽKY Pleť ztrácí mladistvost. Z menších vrásek se stávají hlubší vrásky v okolí nosu a úst. Po menopauze se extrémně sníží produkce estrogenu, pleť je tenčí a sušší, vlasy řídnou. PÉČE Výživná péče s obsahem sóji a koenzymu Q 10 zlepšuje nepropustnost pokožky a povzbuzuje produkci kolagenu. Vlivem stárnutí se v pokožce snižuje obsah kyseliny hyaluronové (polysacharid - pozn. red.) a tím vznikají hluboké vrásky. Velmi důležité je uchovávat jemným způsobem pružnost pokožky, například i jógou. Pomoc při řídnutí a vypadávání vlasů najdete v kapslích s výtažkem z obilí a prosa. Viditelné úspěchy se projeví až po třech měsících. Barvěte si vlasy o dva odstíny světlejší, než je vaše přirozená barva, změkčí vám to tvář, pomůže zakrýt vrásky. MAKE-UP S dobrým základem vypadá pleť uceleně a pěstěně. Speciální make-upy s efektem zjemnění pokožky a s látkami zpomalujícími stárnutí toho dokáží ještě víc: vyhlazují, chrání a napravují současně.
Věk: 60+ ZMĚNY POKOŽKY Chybějící produkce estrogenu v tomto věku se zřetelně projevuje v hlubokých vráskách. Pleť je sice nádherně hebká a jemná, netvoří se na ní žádné zhrublé části, žádné vyrážky. Bylo by to skvělé, ovšem pokožka je také povislá. Její pružnost a pevnost viditelně ztratily na síle. PÉČE Účinné krémy, které pronikají dostatečně hluboko do pokožky, aby regenerovaly i její spodní vrstvy, jsou trumfovým esem v boji proti stárnutí. Obsahují koktejl složený ze sójových peptidů, vitaminu C a kofeinu, který vytváří nové buňky přímo na vráskách. Rozhodující úlohu při soudržnosti buněk hraje vápník. Aby ani ruce neprozrazovaly skutečný věk ženy, natírejte si je štědře regeneračním krémem na ruce, který vyhlazuje, chrání a dokáže zesvětlit pigmentové skvrny, které se na stárnoucí pokožce objevují ve větší míře. MAKE-UP A co je nejdůležitějším pomocníkem při líčení po šedesátce? Řasenka! Její vrstva ohraničí oči, otevře pohled a okamžitě dodá očím výraz. Nejlepší je použít hnědou barvu - působí jemněji než černá. produkce: BEATA SUCHÁ

Související články