Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jiná Žena

4. prosince 2006 | 10:00

Do salonu Barbarella přišly tři čtenářky Blesku pro ženy. Změnily se naprosto k nepoznání! Podívejte se

Do salonu Barbarella přišly tři čtenářky Blesku pro ženy s odhodláním naprosto změnit svůj vzhled. Podívejte se, jak proměna pod dohledem odborníků dopadla.


Hana, 47 let, podnikatelka Paní Hanka podniká, a tak má na péči o svůj vzhled velmi málo času. Proměna pro ni byla velkým potěšením, protože miluje, když se jí někdo "hrabe" ve vlasech. "Asi mi změní účes, hlavně barvu vlasů, ale co se týká stříhání, tím si nejsem docela jistá," uvažovala Hanka před proměnou. Vlasy Kadeřník Jirka doporučil dobarvení odrostlých vlasů a úpravu střihu. "Sestříhání do obličeje tvář opticky zúží a zkrácení celkové délky udělá účes vzdušnějším. Navíc se paní tou změnou rozzáří," prohlásil. Vizáž K hnědozeleným očním stínům použila vizážistka Petra ještě měděné oční stíny. "Abych zvýraznila oči paní Hanky za dioptrickými brýlemi, nanesla jsem světle hnědou tužku. Velice důležité také bylo zvýraznění lícních partií, protože barva tvářenky zeštíhluje obličej," popsala svůj "zákrok". Konečnou tečkou byla aplikace tekuté rtěnky.
Jiřina, 44 let, účetní Jiřina pracuje jako účetní a proměnu si dala k narozeninám. "Nemohla jsem dospat, dnešek si pořádně užiju, mám to jako dárek," řekla nám s úsměvem. Domnívala se, že u ní odborníci uplatní celkovou proměnu - tedy v líčení, účesu i v barvě vlasů. Vlasy "Melír je klasika," prohlásil kadeřník Filip a okamžitě se rozhodl vytvořit Jiřině ve vlasech fialové a červené pramínky. Aby domácí úprava byla pro paní Jiřinu snadná a účes jí držel, vlasy prostříhal od konečků. Vizáž Paní Jiřina má převislá oční víčka, proto použila vizážistka pro zesvětlení a zvýraznění očí světle šedý oční stín v kombinaci s šedou konturovací tužkou. "Nedostatky pleti jsem zakryla make-upem pro zralou pleť v barvě pleti. Také jsem paní Jiřině zvýraznila obočí," komentovala Petra svůj postup.
Marie, 54 let, v důchodu "Na proměnu se strašně těším. Právě prožívám složité životní období a svou proměnou se odreaguji. Navíc je mi jasné, že u mě to bude určitě pořádná změna," svěřila se nám paní Marie. A byla toho názoru, že jí kadeřnice změní hlavně barvu vlasů a střih. Vlasy O vlasy paní Marie se starala kadeřnice Romana, která navrhla sestříhání. "Co se týká barvy, volila bych tmavě hnědou s červenými proužky," nastínila svůj plán, který záhy uskutečnila. Vizáž "Marie má velmi citlivou a suchou pleť, proto jsem použila make-up právě pro tento typ pleti," říká Petra. Jemný vzhled zvýraznila jen lehce barevnými očními stíny v odstínu žluté a hnědé barvy. Tmavší tužkou na obočí zvýraznila paní Marii její nevýrazné obočí. Na úzké rty se hodí světlejší typ rtěnek. Paní Marie má vysušené rty, proto vizážistka Petra použila vysoce hydratační rtěnku.
Před proměnou se vyfotily naše čtěnářky i kadeřníci - (zleva) Jirka, Hanka, Marie, Jiřina, kadeřnice Romana a dole kadeřník Filip.
Použili jsme dekorativní kosmetiku Oriflame.
vizáž: Petra Šestáková, kadeřníci: Filip Kovačik, Jiří Rudler, Romana Vyroubalová

Související články