Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oholený jako kuře, nebo zarostlý?

4. srpna 2006 | 11:01

Nejenom ženy vylepšují svůj vzhled! Už i pánové voní, pilují si nehty a barví si vlasy

Chlap má být zarostlý a má smrdět. Tak tahle populární poučka pomalu přestává platit. Nejenže se chlapi voní, pilují si nehty a barví si vlasy, ale oni už se i holí! A to nejen na tváři, ale všude. Dokonce i tam. Však víte kde. Někomu se oholené chlapské tělo hnusí, někdo se holí proto, že to považuje za hygieničtější a pohodlnější. "Ano, depilace, dokonce i intimních partií je stále běžnější, hlavně si ji nechávají dělat muži ve větších městech," potvrzuje Radka Červinková z kosmetického a kadeřnického studia Bomton a dodává: "Chodí k nám stálí klienti, takže si myslím, že se nejedná o krátkodobý módní výstřelek, ale trvalejší trend, který si našel své příznivce. "V životě bych se nenechal oholit jinde než na tváři," tvrdí počítačový technik Robert Povolný. "Připadá mi to zženštilé, a také neestetické. Chlap potom vypadá jak oškubané kuře." Zastánci holení, kterým je například fotograf Vadim Kramer, naopak hovoří o pohodlí, větší hygieně a obraně proti nadměrnému pocení. Pokud se rozhodnete proceduru jednoho dne podstoupit, měli byste vědět, že mužské tělo reaguje na depilaci trochu jinak než ženské a v kosmetickém salónu strávíte daleko víc času. "Nevýhoda na mužské straně je v rozdílných vlastnostech ženského a mužského ochlupení," vysvětluje Radka Červinková. Mužské tvrdší a silnější chloupky se často zanítí a zarůstají. Ani standardní dezinfekce těmto následkům nezabrání. Je rozhodně dobré použít vždy po depilaci speciální gel na zklidnění, neopalovat se na slunci ani v soláriu, vynechat saunu a vyvarovat se fyzické námahy, která vyvolává pocení." A také, pánové, musíte myslet na to, že až vám chloupky dorostou do půl centimetru (asi za měsíc), musíte do salónu znovu. Cena vždy závisí na rozsahu depilované plochy. Například ve studiu Bomton, kde si muži nechávají nejčastěji oholit záda, stojí procedura od 200 do 1000 korun (to v případě depilace celého těla). Kolik stojí pánský zkrášlovací "balíček"? Kosmetické firmy velmi rychle pochopily, že někteří čeští muži jsou co se týče vzhledu stejní fintilové jako ženy. Víte, kolik třeba stojí "balíček" kosmetických služeb v profesionálním salónu Korunka? * Hydratační ošetření - 490 až 550 korun * Čokoládová terapie (odlíčení, peeling, masáž, emulze na oči a víčka, čokoládový koncentrát, čokoládová maska, jílová maska, růžová voda, krém mléčná čokoláda) - 850 korun * Depilace - od 200 korun * Manikúra - od 160 korun * Masáž horkými lávovými kameny - od 1250 korun


Vadim Kramer (fotograf): Holím se kvůli pohodlí Známý fotograf Vadim Kramer není ani homosexuál ani navoněný metrosexuál. "Holím se na celém těle jen proto, že je to zkrátka pohodlnější." Návod, jak se holit "dole" podle Vadima Kramera: * Holte se ve sprše. * Na první "předholení" použijte nejdřív strojek na zkracování vousů. Holit se hned holítkem je při hustším porostu složité a nepraktické. * Použijte mýdlo a začínejte směrem od třísel. * A hlavně. Nebojte se! "Když se chlap bojí, jeho přirození se ještě více smrskne a jde velmi špatně chytit. Hrozí pak, že se pořežete, a to je fakt nepříjemné zranění.
Radim Uzel: "Snad se z oholeného přirození nestane epidemie!" Jedna mladá dívka nedávno podnikla průzkum, ve kterém zjišťovala, které tělesné partie si muži holí. Výsledky byly překvapivé, protože stále více mužů si přestává holit obličej a místo toho si holí přirození. Dotyčná výzkumnice dokonce došla k závěru, že vyholený mužský genitál je výsledkem snahy o zvýšenou hygienu, takovou péči o vlastní tělo považuje za kladný povahový rys a výdobytek civilizace. Nezbývá než doufat, že to tak všichni muži nepochopí a že se z holení ohanbí nestane celonárodní epidemie. Bude to asi spíše otázkou módy, která je proměnlivá, nevyzpytatelná a někdy nepochopitelná. Za úvahu snad stojí nedávný výrok jednoho pána, který měl dojem, že při oholení přirození se mu jeho penis zdá větší. Je to samozřejmě způsobeno optickým klamem. Taky je možné, že v tomto intimním holení se muži opičí po ženách. Ta móda sem přišla z Ameriky a dnes už na českém dámském přirození nenajdeme ani chlup, pokud ovšem nepočítáme dva tenké proužky chlupů kolem stydké rýhy, což vypadá poněkud komicky. Taky jsem už potkal ženy, kterým se oholený mužský genitál nelíbí, jedna se už proto chtěla se svým přítelem rozejít. Proto by bylo vhodné tyto kosmetické úpravy raději předem s partnerkou konzultovat. A potom už zbývá jenom opatrnost, aby se pánové na intimních místech nepořezali.
Anketa: Líbí se vám chlupatí, nebo holí muži? Eva Aichmajerová: Vyholení prodlužuje penis Já jsem jednoznačně pro, aby se muži holili všude, líbí se mi to! V kombinaci s důkladnou celotělní hygienou to pak působí tak čistě a voňavě. A pokud se muži holí také "dole", je to pro ně samotné jednoznačně pozitivní už proto, že jim to opticky prodlužuje přirození! Marcy: Není nad praktičnost Mně se líbí obojí. Chlupatí, protože je to mužné a přirozené a vyholení, protože je to praktické a pohodlnější. Agáta Hanychová: Nejsme už divoši Líbí se mi určitě oholení muži, protože už snad nežijeme v době kamenný, ne? Laďka Něrgešová: Metrosexuálové nejsou nic pro mě Přijde na to, kde jsou oholení. Ve tváři se mi krátký zárůst líbí víc, než hladké oholení. A zbytek těla, když je extrémně chlupatý, je asi hygieničtější holení, ale to je případ od případu. Mně třeba přijde divný, když se chlap, který není úplně zarostlý jak medvěd, holí. Já tyhle metrosexuální návyky moc nekoušu.

Související články