Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vlasy jako z pohádky

17. července 2006 | 10:00

Pokud jste se rozhodla pro vdavky právě letos v létě, určitě už přemýšlíte, jaký účes zvolíte

Dlouho jsme přemýšleli nad tím, jaké účesy pro vás - budoucí nevěsty - vybereme. Řekli jsme si, že klasika už dávno neletí, a proto jsme zkusili vymyslet něco nového. Olga, 33 let Krátké vlasy byly skutečně výzvou. Rozhodli jsme se použít jeden z nových trendů v účesech: třpytivé kamínky. "Rozcuchali" jsme a zafixovali pramínky a mezi ně jsme efektně zasunuli sponky s kamínky. Zdůraznili jsme líčení rtů. Oči jsme zvýraznili s pomocí tmavších baklažánových stínů ve vnějším koutku oka. Na pohyblivé víčko jsme naopak použili třpytivé stíny. Oči můžete zvýraznit horní linkou do ztracena. Jana, 19 let Ani u mahagonových, postupně sestříhaných vlasů nebylo málo nápadů. Inspirovali jsme se 70. léty. Vlnité vlasy jsou vzadu sepnuté a vesele roztřepené i rozpuštěné však budou vypadat velice hezky. Účes můžete osvěžit barevným třpytivým práškem. Líčení jsme přizpůsobili korzetu a jemnému řetízku na krku: použili jsme odstíny zlaté, na rty pouze růžovou rtěnku a lesk. Líčka jsou jemně broskvová. Adriana, 22 let Má dlouhé blond vlasy až do pasu. Zvolili jsme velký drdol s korálky. Korálky na krk účes osvěží a vyzdvihnou. Není hladce učesaný, protože by v něm nevěsta působila staře a tomu se přece chce každá žena vyhnout. Účesu jsme přizpůsobili také líčení, hlavně linku na horním víčku. Při zdůraznění očí, stačí použít jen broskvový lesk na rty. Oční stíny jsme přizpůsobili ozdobě ve vlasech.


SVATEBNÍ TIPY Pokud jste si oblékla korzet, vždycky lépe vypadá, když máte sepnuté vlasy. Dodá vám to pocit výjimečnosti a luxusu a věřte, že to na vás bude i patřičně vidět. V současné době jsou v módě všechny možné ozdoby do vlasů (vynechte však klasické růžičky a zkuste něco nového, neotřepaného), největší úspěch mají řetízky, spony s kamínky nebo štras. Dobré je, když víte, jaký účes na svatbě budete mít. Kadeřníkům při úpravě nevěstiných vlasů určitě nejvíce pomůže, když vědí, co rozhodně mít nechcete.
TAŠTIČKA "první pomoci" Je naprosto neocenitelná pro nouzové případy, které vás mohou v den D potkat. Můžete do ní dát kapesníčky, rtěnku nebo lesk na rty, pudr na lesknoucí se čelo a nos, parfém a deodorant. Druhou část výbavy nechte na mamince, která jistě bude mít ve své kabelce více místa. Také si můžete vzít jehlu, nit, svírací špendlík, náhradní silonky, aspirin, osvěžující sprej na nohy nebo peprmintové bonbony pro svěží dech.

Související články