Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otravná vyrážka po holení

Na odstranění šupinek kůže na nohou používejte sprchovací gely s peelingovými částečkami a po každém sprchování se nakrémujte přípravkem bohatým na živiny.
5. prosince 2008 | 06:35

Trápí mě červená vyrážka, která se mi dělá po každém oholení. Byla jsem u kožní lékařky. Předepsala mi pudr, který mi však nepomohl, ani pěna po holení pro citlivou pokožku. Existuje něco, co mi může pomoci? Zuzana

Vyrážku zřejmě způsobují zarůstající chloupky. Epilace (vytržení chloupku i s kořínkem) může tento stav zhoršit. Při každém sprchování si masírujte pokožku na nohách hrubší houbičkou. Chloupky díky tomu snadněji vyrostou na povrch, čímž se sníží riziko zánětu. Po holení namočte tampon do borové vody (dezinfikuje), a přetřete s ním nohy, pak použijte pudr, který vám předepsala lékařka. Dalším řešením je aplikace depilačního krému na citlivou pokožku a následné použití uklidňujícího krému po holení. Existuje i další trik, při kterém se vyrážka většinou netvoří, ale nezaručí bezchybné oholení. Je třeba holit se jen ve směru růstu chloupků. Pokud vám tento způsob nevyhovuje, vyzkoušejte epilaci s pomocí laseru.

ilustrační foto
Autor: Michal Protivanský, Dušan Křístek

Autor: zpracovala: mif
Související články