Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pěkné rty

19. června 2006 | 10:00

Co dělat proto, abyste měla půvabný a okouzlující úsměv? Stačí pár drobný triků a výsledek se určitě dostaví

V chladném počasí to jemná pokožka rtů neměla lehké. Trochu zdrsněla. Jak docílíte toho, aby vaše rty byly opět krásné a svůdné? Přečtěte si krok za krokem, jak na to. Péče 1. Masáž na prokrvení Masáž podporuje prokrvení rtů a ty pak působí plnějším dojmem. Jemně je masírujte peelingovou rukavicí (k dostání v drogeriích). Rukavici navlhčete a zlehka s ní přejíždějte krouživými pohyby po rtech 1x denně asi po dobu 2 minut. 2. Fluidum vyhlazuje Speciální produkty rty vyživují a také jim šetrně dodávají na objemu. Používejte balzám na rty s výtažkem z mořského bahna. Speciální objemový peptid podpoří tvorbu kolagenu a rty budou opět plnější. 3. Peeling vyživuje Tyčinka s obsahem drobných částeček odstraňuje vysušené kožní šupinky z povrchu rtů a současně je vyživuje působením vitaminu E a kakaového másla. 4. Maska rty vypne Tenká pokožka v okolí rtů potřebuje extra dávku péče. Vyzkoušejte speciální masku, která vyhlazuje jemné linie i vrásky a rty hydratuje. Používejte 1x týdně. 5. Balzám regeneruje Máte-li popraskané, vysušené rty, budou opět k zulíbání, když použijete balzám s obsahem olivového oleje lisovaného za studena, s vitaminem E a osvěžujícím mátovým olejem. Nanášejte několikrát denně.


Make-up 1. Krémový podklad Před líčením rtů si je přetřete krycím krémem. Díky tomuto podkladu vám rtěnka déle vydrží a její barva víc vynikne. 2. Perfektní kontura Kontura zajistí, aby se rtěnka neroztekla a neusadila se v jemných vráskách v těsném okolí rtů. Abyste ji nanesla rovnoměrně, pomůže vám, když si do středu horního rtu namalujete křížek a jeho vrchní části poté spojíte. Spodní ret stačí pouze orámovat. 3. Nanášení rtěnky Po orámování rtů konturkou můžete nanést rtěnku. Jemné, přirozené barvy nanášejte přímo, k nanášení sytých, výrazných odstínů používejte raději štěteček. 4. Stálost zaručená Profesionální vizážisté používají malý trik, aby modelkám rtěnka držela co nejlépe: po nanesení barvy obtiskněte rty jemně do ubrousky a pak je s pomocí hrubého štětce poprašte transparentním pudrem. Pak naneste další vrstvu rtěnky. 5. Trocha lesku a je hotovo Po nanesení rtěnky přejeďte po rtech malým štětečkem s kapkou bezbarvého lesku. Rty tak vypadají svěžeji, šťavnatě se lesknou a působí plněji.
Gymnastika 1. Vyhlazení vrásek v okolí úst Přitlačte dlaně pevně na líčka. Našpulte rty, nechte přes ně procházet hlásku U, a to po dobu 10 sekund, poté rty uvolněte. Opakujte 10x, nejlépe dvakrát denně. 2. Oživení rysů tváře Ukazováčky přiložte na horní ret. Poté opisujte malými kroužky rty zevnitř směrem ven. Opakujte 3x, stačí jednou denně.
IDEÁLNÍ ODSTÍN NA RTY Na studený odstín pokožky Studené make-upové barvy (např. růžová, ledově růžová nebo červená a fialová) svědčí ženám se světlou pokožkou s nádechem až jemně domodra. Na teplý odstín pokožky Teplé make-upové barvy (např. broskvová, teplé hnědé a béžové tóny a červenohnědá) svědčí ženám s olivovou pokožkou zbarvenou až jemně dožluta.

Související články