Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Test kompaktních pudrů: Nejlevnější rozhodně překvapily

  • 2. března 2017 | 06:00

    Kompaktní pudr je pomocníkem k nezaplacení. Ať už potřebujeme jen lehce sjednotit tón pleti, zafixovat make-up nebo zmatnit lesklá místa v průběhu dne, v našich kabelkách má zkrátka své místo. Otestovaly jsme 11 z nich – od těch nejlevnějších až po ty, za které zaplatíte několik stovek. Které se nám líbily?

  • Trend It Up Skin Supreme, 109 Kč

    Trend it Up Pudr kompaktní Skin Supreme, 109 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Pokud máte alabastrově bílou pleť a sháníte velmi světlý pudr, tento je přesně to, co hledáte! Pleť mám v zimě světlou, ale i tak byl na mě až moc světlý. Každopádně na výběr máte z několika odstínů, takže jistě najdete ten, který vám sedne. Moc se mi na tomto pudru líbí jeho praktické a bytelné balení. Najdete v něm zrcátko i houbičku, takže je skvělý do kabelky na přepudrování během dne.  Musíte se ale přepudrovávat poměrně často, protože na pleti nevydrží.

    Známka jako ve škole: 2

  • theBalm Sexy Mama, 499 Kč

    theBalm Sexy Mama neviditelný matující pudr, 499 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    Pudr má podtitul "neviditelný a matující" a musím uznat, že to, co slibuje, plní do puntíku. Pleť opravdu dokonale zmatní, ale není na ní vidět, což je přesně to, co od pudru se svou rychle se mastící pletí očekávám. Nevysušuje a nedělá mapy a vydrží bez problémů několik hodin. V průběhu dne je ale samozřejmě potřeba se jednou či dvakrát přepudrovat. Menší minus bych dala za cenu, která se mi zdá na pudr vysoká, ale plus zase musím dát za obal, který je v úžasném retro stylu! Celkově jsem byla moc spokojená.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Lavera, kompaktní pudr, 259 Kč

    Lavera kompaktní pudr, 259 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Pudr Lavera mne zaujal v první řadě svým složením – je bez silikonů, což znamená, že by pleť měl nechat volně dýchat a neměl by zalepit póry. První plus. Nemá zrcátko ani nanášecí štětec nebo labutěnku. To se dá vyřešit přidáním zrcátka do kosmetické tašky a labutěnky do krabičky – místo tam na ni je. Pudr je minerální, a to znamená, že pokud ho použijete dostatečné množství, dobře kryje. Pokud nemáte výrazné nedostatky na pleti, můžete ho použít místo make-upu. Pleť vydrží poměrně dlouho matná, ale nemám mastnou pleť, takže moc oprav přes den nepotřebuji. Každopádně nedráždí, pleť se pod ním nepotí a neucpává. Jsem nadšená!

    Známka jako ve škole: 1

  • Artdeco High Definition, 689 Kč

    Artdeco High Definition Compact Powder, 689 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

    Elegantní obal, praktické zrcátko a příjemná vůně. To byly první věci, které mě na tomto pudru zaujaly. Velmi spokojená jsem byla i po nanesení. Krásně zmatní pleť a zafixuje make-up. A co je nejlepší? Efekt vydrží celý den. Jediné minus tvoří chybějící houbička nebo štětec a také cena téměř 700 korun, která se mi zdá na pudr opravdu vysoká.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Yves Rocher, zmatňující pudr, 419 Kč

    Yves Rocher Zmatňující pudr pro bezchybnou pleť, 419 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Zmatňující pudr od Yves Rocher má nádherný obal, zrcátko i štěteček. Všechno hezky po ruce. Pudr je lehký, make-up nenahradí. Zato dobře splyne s pletí a nedělá žádné mapy. S malým štětečkem je první ranní napudrování trochu pracné, ale dá se to zvládnout. Pleť spíše sjednotí, drobné nedostatky zakryje. Nemám mastnou pleť, přes den jsem v běžném provozu „dopudrovávala“ asi jednou. Do kabelky a na denní korekce jsou pudr i balení ideální. Na druhou stranu stojí přes 400 Kč, a to není úplně málo.

    Známka jako ve škole: 2

  • Dermacol, minerální kompaktní pudr, 159 Kč

    Dermacol minerální kompaktní pudr, 159 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Od nenápadného pudru jsem moc nečekala, o to více mě potěšil, protože skutečně funguje tak, jak to od pudrů chci. V kombinaci s make-upem sjednotí mou nedokonalou pleť tak, že vypadá celkem přijatelně, i když přepudrovávání je nutné. Navíc oceňuji, že se dá pořídit za velmi příjemnou cenu. Fajn je i zrcátko, ale úplně praktické není to, že je z druhé strany než pudr, takže se těžko můžete pudrovat a zároveň se do něj dívat.

    Známka jako ve škole: 2

  • Douglas Mattifying Powder, 419 Kč

    Douglas Mattifying Powder, 419 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Pudr značky Douglas ze stejnojmenné parfumerie bohužel neurazí, ale ani nenadchne. Za mě se jedná o dost průměrný výrobek. Odstín jsem trefila, ale bohužel nedokázal pleť doladit tak, jak jsem doufala. Navíc mi strukturou přišel až příliš tuhý a hrubý. Za cenu přes 400 korun jsem čekala mnohem víc.

    Známka jako ve škole: 3

  • Bourjois Healthy Balance, 289 Kč

    Bourjois Powder Compact Healthy Balance, 289 Kč, koupíte v síti parfumerií a drogerií
    Autor: archiv firem

    Slušná volba za dobrou cenu. Zázraky sice nedokáže, ale poslouží dobře. Kryje, aniž by na vašem obličeji vytvořil závěje, navíc je jemný tak, jak mi vyhovuje. Pouze jsem měla dojem, že při častém používání zvyšuje vysušování pleti. Lehce "táhne" a zvýrazňuje suchá místa. Takže se hodí pro majitelky smíšené a mastné pleti.

    Známka jako ve škole: 2

  • Catrice, pudr All MattPlus, 100 Kč

    Catrice Pudr All MattPlus, 100 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    S pudry nemám téměř žádné zkušenosti, takže se dá říct, že to pro mě byla tak trochu premiéra, a musím říct, že splnil má očekávání. Pudr vypadá přirozeně, pleť zmatní, nezvýraznil ani má sušší místa a nedělal ani žádné mapy. Na sušších místech mi vydržel asi pět hodin, ostatní jsem musela přepudrovávat častěji. Líbil se mi i neutrální odstín, který se hodí pro všechny odstíny pleti. Trošku mi vadilo, že u pudru nejsou labutěnka a zrcátko, jinak jsem byla spokojená.

    Známka jako ve škole: 2

  • Rimmel Lasting Finish, 199 Kč

    Rimmel Lasting Finish pudr, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pudr slibuje dlouhotrvající výdrž, byla jsem tedy zvědavá, jestli i po celém dni nebudu muset tahat pudr z kosmetické taštičky, abych si přeprášila lesknoucí se nos. A hle, vážně funguje! Navíc má opravdu krytí, proto ho nemusíte používat moc. Naopak bych možná řekla, ať si spíše dáte pozor, abyste to s ním nepřehnaly. Dokáže i skvěle suplovat make-up, protože pokud namočíte houbičku, která je součástí balení, docílíte perfektního krytí. Tedy – jasně, make-up to nepřekoná, ale jako okamžitý pomocník určitě ano. Není to ale nic pro suchou pleť, protože má tendenci vysušovat.

    Známka jako ve škole: 2

  • Essence Camouflage 2v1, 109 Kč

    Essence pudr a make-up camouflage 2v1, 109 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pudr od Essence funguje jako 2v1, takže by měl dokonale krýt, téměř jako make-up. Musíte s ním být ale opatrná a nanášet ho pouze trochu, pokud nechcete vypadat jak porcelánová panenka. Pokud to ale vychytáte, vystačíte si pouze s ním a nebudete potřebovat ani make-up nebo BB krém. Za velkou výhodu považuji také to, že při nanášení pudr skoro nepráší a příjemně voní. Za ty peníze si nemůžete přát víc.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: brig
Diskuse ke článku
.