Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skvělé tipy pro zářivou pleť

Udělejte si na sebe čas
20. ledna 2009 | 13:20

Také se vám zdá, že orientální krasavice vůbec nestárnou? Je to proto, že používají několik dobrých triků. Odhalíme vám je, vyzkoušejte si, že jsou opravdu účinné.

ZÁŘIVĚ KRÁSNÁ PLEŤ

Peeling z papáji
Pravidelný peeling pleti je pro Asiatky samozřejmostí. Dvouminutová kúra ze zralé rozmixované papáji a dvou lžic šlehačky pleť rychle uvolní a celkem jemně ji zbaví odumřelých částeček kůže.

Ovocný koktejl
I pleťová maska z vymačkaného melounu nebo manga vykouzlí během čtvrthodinky sametově jemnou a jasnou pleť.

Autor: Archív

Hladká a pevná
Proti vráskám pomůže: pleť jemně promasírujte teplým rostlinným (sezamovým) olejem, poté naneste kaši z rýžové mouky a mléka. Nechte působit asi 10 minut, zbytky masky odstraňte vlhkým ručníkem.

Zpevňující čaj
Studený, ale účinný tip z Číny: uvařte silný zelený čaj a poté ho dejte zmrazit na kostky. Ráno si vyčistěte pleť a kostkami čajového ledu po ní přejíždějte. Výsledkem bude růžová, pevná pleť.

Síla medu
Trošku medu dostane popraskané rtíky opět do formy. Směs z medu a tvarohu se dá výborně využít jako maska na rty, stačí nechat ji působit 10 minut.

Med
Autor: Dušan Křístek, SHUTTERSTOCK.COM

NA CELÉ TĚLO

Proti vyrážkám
Nečistot v dekoltu se můžete lehce zbavit s pomocí této masky: 2 lžíce sójové mouky (celozrnné) smíchejte s růžovou vodou. Naneste na pokožku a nechte působit 10 minut.

Bahno zlepšuje pokožku
Léčivé bahno z moře pomáhá hned trojnásobně: čistí pokožku, vyhlazuje ji a odstraňuje nečistoty. Jako masku ho můžete použít na postižené oblasti těla. Zakoupíte je v lékárnách a v drogeriích.

Mořská sůl na bříško
Pokud budete bříško 2x do týdne masírovat hrstí mořské soli a trochou olivového oleje, bude krásně hladké.

Co dělat, abych měla znovu krásné bříško?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

SAMETOVÝ POCIT

Plážový peeling
Na jemnou pleť vám také pomůže, když si při sprchování do pokožky celého těla vmasírujete sezamový olej. Poté ho vysušte tělovým peelingem a důkladně osprchujte. Tento tip je výborný i v létě, kdy můžete jako peeling použít i jemný písek z pláže.

Studna mládí
Asiatky nemají jemnou pleť jen tak - denně pijí zelený čaj, který zpomaluje stárnutí. Jako nápoj krásy je také znám hrnek mléka s 1 lžičkou medu a 1 lžičkou sójového oleje.

Udělejte si na sebe čas
Autor: profimedia.cz

Extra tip
Požitkem pro všechny smysly je asijská květinová koupel - do lázně přidejte hrnek šlehačky, několik polévkových lžic medu a čerstvé květy nebo lístky květů. To vaši pokožku jemně ošetří.

Zdravé vlasy
Sója hydratuje a dodává strukturu jednotlivým vlasům, takže vypadají krásně a zdravě. Na jednoduchý zábal stačí rozmixovat 2 hrsti čerstvých sójových výhonků. Směs naneste na umyté vlasy a po 10 minutách je důkladně opláchněte teplou vodou.

6. Klenbu chodidla jemně stáčejte a masírujte
Autor: Dušan Křístek

MASÁŽ CHODIDEL

PRVNÍ KROK: Pata
Na uklidňující masáž je nejvhodnější ohřátý rostlinný olej. U žen se začíná levou nohou, u mužů pravou. Nejdříve masírujte kotník, poté postupujte směrem k chodidlu.

DRUHÝ KROK: Stlačení chodidla
Pokračujte hlazením podél Achillovy šlachy, abyste mohla rychlými pohyby palců masírovat nárt. Prsty na nohách a prostor mezi nimi masírujte jednotlivě. Nakonec se zaměřte na spodní část chodidla i nárt, a to oběma rukama. Pak přichází na řadu druhé chodidlo.

Autor: připravila: mif
Klíčová slova: bpž;krása;pleť;tipy;
Související články