Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší triky nalíčení

21. listopadu 2005 | 17:00

Jak díky make-upu zamaskujete drobné chybičky na kráse

Každá z nás má drobné chybičky na kráse. Dokonce i televizní a filmové hvězdy. Proč ale vypadají stále jako ze škatulky? Prozradíme vám, jak budete vypadat výborně i vy! OČI Oči posazené blízko u sebe? Jak opticky rozšířit pohled: blíže vnitřnímu koutku oka zvýrazněte víčko světlými stíny, vnější stranu naopak naličte tmavšími odstíny. Převislá víčka Zamaskujete je světlými stíny a stíny odrážejícími světlo. Naneste je na pohyblivou část víčka. Poté naneste pod obočí tmavěhnědý nebo sivý odstín a jemně ho rozetřete směrem k obočí. Vyhněte se hnědé tužce na oči, použijte řasenku. Profi-tip: Aby stíny na víčkách nepůsobily příliš výrazně, naneste na ně nejprve make-up a pudr. Malé oči? Díky bílé tekuté tužce budou i malé oči krásně výrazné: naneste ji na dolní okraj víčka, váš pohled bude jasnější. Zásadně platí: Tmavé oční stíny a tužky na oči raději nepoužívejte, protože oči opticky zmenšují.


PLEŤ Červené žilky? Zelený krycí krém účinně překryje začervenání tím, že je barevně neutralizuje. Potom na tvář naneste krycí make-up. Malé mimické vrásky? Linie okolo očí a úst před nanášením make-upu překreslete světlou tužkou a rozetřete malou houbičkou. Vrásky tak budou méně výrazné. Vyrážka? Zelená krycí tužka ji spolehlivě překryje. Na ni naneste vhodný make-up, který ji dobře zamaskuje. Špičatá brada Na špičku brady naneste trochu barvy, která je určená na líčka, opticky to tvář zkrátí, bude působit jemněji. Kulatá tvář Naneste na líčka pod lícní kosti trochu barvy (našpulte na sebe v zrcadle rty a do prohlubně, která vznikne, aplikujte tzv. zdravíčka). Hned bude váš obličej působit užším dojmem. Čím širší je tvář, tím šikměji barvu nanášejte. Nejpřirozeněji bude působit, když ji ještě jednou přepudrujete. Jemnější kontury tváře Dosáhnete jich, když oblast podél sanice přetřete zdravíčky. I úzká tvář bude působit plněji, pokud na lícní kosti nanesete malé množství broskvové nebo růžové barvy určené pro líčka. Poté ji rozetřete do stran.
RTY "Smutné" koutky úst? Nepoužívejte tmavé barvy, vaše rty by vypadaly ještě přísněji. Lepší je nanést světlý lesk a koutky vůbec nelíčit. Větší horní ret? Velká ústa Julie Roberts vypadají tak dokonale, protože jejich proporce jsou vyvážené. Pokud to tak není, můžete si pomoci: make-up naneste i na ústa a okraj rtů posuňte s pomocí konturovací tužky dolů. Úzké rty? Rty se dají snadno zvětšit: okolo jejich vnějšího okraje udělejte tužkou čistou linku, poté rty vyplňte růží. Pozor: Tužku a rtěnku barevně slaďte, nejlepší jsou odstíny rosé nebo růžového dřívka. Na plnější rty nejvíce zabírají lesky: světlé barvy se třpytkami vykouzlí velmi krásný dojem.
3 NEJDULEŽITĚJŠÍ PRAVIDLA VIZÁŽISTU Zesvětlete kruhy pod očima Tmavé kruhy? Naneste na problémová místa speciální krycí krémy a do pokožky je vklepejte prsty. Důležité: Vyberte si odstín o 1 až 2 stupně světlejší, než je vaše pleť. Vyrovnejte účinek brýlí Jste krátkozraká? Dioptrie vaše oči zmenšují. Tip: Světlá tužka na oči a světlé (mohou být i třpytivé) stíny je vyrovnají, řasy dobře naličte černou řasenkou. Prodlužte trvanlivost Nanášejte vždy dvě vrstvy rtěnky. Pak je obtiskněte na papírový ubrousek, který vložíte mezi rty. Předejdete tak rozmazání rtěnky do jemných vrásek kolem rtů.

Související články