Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Test kartáčků na pleť: Který dokáže zmírnit černé tečky a který vrásky?

  • 12. listopadu 2015 | 06:00

    Čištění pleti je základ. I když vám k tomu stačí vhodný peeling, na trhu se stále častěji objevují přístroje, které vám s čištěním pleti mají pomoci. Jejich výrobci slibují doslova zázraky. Rozhodly jsme se porovnat dva zástupce: klasický štětinový kartáček a přístroj, který čistí za pomoci podtlaku. Co s vaší pletí opravdu udělají a pro koho se hodí?

  • Jak to funguje

     

    Braun Face

    Braun Face, 2499 Kč
    Autor: archiv firem
    Klasický kartáček s jemnými štětinkami hloubkově čistí póry pomocí rotace, podobně jako když použijete peeling. Díky své rychlosti je ale účinnější. Používat ho můžete buď jen s vodou, nebo s jemnými peelingy nebo čisticími gely, abyste účinek ještě podpořila. Hodí se pro všechny typy pleti, ideální je ale samozřejmě pro pleť mastnou, problematickou a smíšenou. Součástí přístroje je pak také praktická výměnná hlavice na obličejovou epilaci.

     

    Philips VisaCare

    Philips VisaCare, 6999 Kč
    Autor: archiv firem
    Na rozdíl od štětinkových kartáčků funguje Philips VisaCare na úplně jiném principu. Čištění pleti od nečistot a odumřelých kožních buněk probíhá pomocí abrazivního kroužku, který pleť lehce obrušuje a nečistoty pak díky podtlaku sbírá dovnitř přístroje. Kromě toho provádí také jemnou lymfomasáž, takže se hodí nejen pro pleť mastnou, problematickou nebo smíšenou, ale i pro normální nebo stárnoucí, protože pomáhá zpomalit proces stárnutí kůže.

  • Efekt na pleti

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Braun Face

    Po použití samotného kartáčku na navlhčení pleti byla pokožka zářivější a viditelně čistší. To pravé kouzlo se ale objevilo, když jsem kartáček použila se svým oblíbeným čisticím gelem. Po třech minutách čištění a po umytí mi z pleti zmizely veškeré černé tečky, ucpané póry a odumřelé kožní buňky. Navíc pokožka nebyla podrážděná, ale naopak zářivá a na dotek hebká.

     

    Philips VisaCare

    Po použití tohoto přístroje jsem sice neměla pocit, že by mi z pleti zmizely černé tečky, pokožka byla ale na omak opravdu extrémně hladká a díky lymfomasáži dokonale vypnutá. Bezprostředně po použití byla pleť začervenalá, což není na škodu. Právě naopak – víte tak, že je pleť správně prokrvená. Do rána začervenání bez následků zmizelo, ale pleť zůstala krásně hladká a vypnutá.

  • Na kolik vás vyjdou

    ...
    Autor: Shutterstock.com
     

    Braun Face

    Kartáček s epilátorem pořídíte za 2499 Kč. Součástí balení je pak náhradní hlavice kartáčku, kterou snadno vyměníte, když vidíte, že už jsou štětinky opotřebované. Při použití jednou týdně doporučuji kartáček po 3 měsících vyměnit a samozřejmě je třeba ho po každém použití pečlivě vyčistit, aby se na něm nemnožily bakterie.

     

    Philips VisaCare

    VisaCare se dvěma hlavicemi – pro normální a citlivou pleť – vás vyjde poněkud dráž. Pořídíte jej totiž za 6999 Kč. Nástavec vám při pravidelném používání vydrží zhruba půl roku, poté je dobré ho vyměnit. Samozřejmostí je ovšem důkladné čištění pod tekoucí vodou po každém použití přístroje.

  • Pro koho se hodí

    Autor: archiv firem

    Braun Face

    Je naprosto ideální pro majitelky smíšené, problematické nebo mastné pleti, protože dokáže póry vyčistit opravdu dokonale. Pokud máte citlivou nebo zralou pleť, byla bych opatrnější a klasický bílý kartáček vyměnila za nástavec pro citlivou pleť. Podle mě ale k odstranění odumřelé kůže u tohoto typu pleti stačí velmi jemný peeling a kartáček naprosto není nutný. Já osobně mám mastnou pleť a s kartáčkem jsem byla dokonale spokojená. Stačí ho používat jednou týdně, aby byla pleť svěží, s čistými póry a lépe vstřebávala kosmetické produkty.

     

    Philips VisaCare

    Naopak VisaCare je ideální pro ženy s normální, citlivou, zralou nebo suchou pokožkou. Po několika týdnech používání je pokožka viditelně vypnutější a zbavená otoků. Díky jemnému odstranění odumřelých kožních buněk se snadněji a lépe vstřebávají všechny pečující produkty, jako jsou protivrásková séra a krémy. Naprosto ideální pak je v případě, že nemáte čas zajít si za kosmetičkou, ale přesto chcete svou pleť pravidelně vyčistit, promasírovat a prokrvit.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.