Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Máte problémy s krásou?

Máte i vy otázky, které se týkají kosmetiky nebo módy? Rádi vám pomůžeme a poradíme

Nalepovací obočí? Prosím vás o radu, kde bych si mohla koupit nalepovací obočí? Po nemoci jsem o ně přišla a o tetování nemám zájem. MARIE Musíme vás zklamat, ale o prodeji nalepovacího obočí nemáme žádné informace. Pokud odmítáte permanentní make-up, který by pro vás byl asi nejvhodnějším řešením, jedinou možností je namalovat si decentně obočí tužkou na oči.


Péče o vlasy Jak mám pečovat o vlasy během horkého léta. Bývám skoro celý celé dny na slunci, jenže nechci nosit klobouk ani čepici... LÍDA Ať už si vlasy chráníte před škodlivými slunečními paprsky nějakou pokrývkou, nebo ne, měla byste je v každém případě ošetřovat speciálními přípravky s obsahem UV filtru. Spolehlivě chrání vlasy před nadměrným vysoušením, lámáním, ztrátou lesku a podobně. V současnosti je na trhu široká nabídka šamponů, kondicionerů a vlasových krémů či masek, a to v různých cenových kategoriích.
Rozšířené žilky Mám na tváři rozšířené žilky a nevím, co s nimi. Poradíte mi? MARIE (61) Rozšířené žilky lze odstranit laserem. Jinak vám doporučujeme používat vhodné a kvalitní krémy a korektory.
Pálení ve tváři Mám čistou pleť bez akné a bez popraskaných žilek. Jenže v horku, v chladu nebo při psychickým napětím mi pokaždé zrudne celá tvář a trvá velmi dlouho, než zase dostane původní barvu. Navíc mě obličej velmi pálí. Co mi radíte, aby se to zlepšilo? JANA (26) Vaše obtíže nejsou kožního původu. Způsobují je negativní nervy, které mají vliv na drobné cévy v kůži. Mají schopnost je zúžit nebo rozšířit, a to na popud psychického či tepelného podráždění. Doporučujeme vám proto návštěvu odborného cévního lékaře. Zatím vyzkoušejte střídavé teplé a studené obklady (studené vždycky až nakonec). Zvýšíte tím pružnost cév.
Horké tipy Hedvábně voňavá Deodorant Silk Dry z řady Dove vám v teplých letních měsících určitě přijde vhod. Jsou v něm ukryté výtažky z přírodního hedvábí, které se postarají o jemnost kůže v podpaží. Navíc sprej neobsahuje alkohol, takže pokožku nedráždí. Doporučená cena je 84,90 Kč (150 ml). Pro krásné vlasy Vaši pozornost si v létě nezaslouží jen pokožka, ale i vlasy. Vlivem slunečního záření se vysušují, ztrácejí lesk a lámou se. Pečovat o ně vám v tomto období pomohou přípravky sluneční řady Sunsilk - šampon 59,90 Kč, kondicioner 59,90 Kč a krém 79,90 Kč.

Související články