Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak se rychle a účinně zbavit druhé brady? Zkuste cviky a žvýkačku!

  • Zbavit se druhé brady není nic těžkého, ale chce to pravidelnost a trpělivost
    20. října 2015 | 06:00

    Podbradek, nebo dokonce druhá brada trápí mnoho žen. Nemusí to být ovšem spojeno jen s vyšší hmotností, ale také například s hormonálními změnami nebo s vyšším věkem, kdy kolagenová a elastinová vlákna už nejsou tak pevná. Proto je potřeba v těchto partiích nejen redukovat, ale především i zpevňovat pokožku. A to nejen vhodnými krémy, ale i obličejovým cvičením. Jak se rychle zbavit druhé brady?

  • Žvýkejte žvýkačku

     

    Autor: Shutterstock.com
    Jedním z nejúčinnějších, a přitom nejjednodušším cvičením zaměřeným na oblast druhé brady je obyčejné žvýkání žvýkačky. Mezi žvýkací svaly jsou totiž zahrnuty i ty svaly, které jsou zodpovědné za pevnost vaší kůže pod bradou. Proto nikdy nevyrážejte ven bez žvýkačky a zodpovědně procvičujte. Žvýkačka bez cukru navíc nastartuje váš zažívací systém a pomůže vám ochránit zuby a dásně před zubním kazem.

  • Cvičte, kdykoliv máte chvilku

     

    Autor: shutterstock.com
    Samotné cvičení zaměřené na tuto oblast je také velmi účinné. Jako u všeho je ovšem důležitá pravidelnost. Cvičit byste měla denně a první výsledky očekávejte zhruba za 3 až 4 týdny.

     

    - Otevřete pusu co nejvíce doširoka a vyplázněte jazyk, jak nejdál to jde. Vydržte, dokud nenapočítáte do deseti, a desetkrát zopakujte.

    - Zvedněte bradu a otočte hlavu na pravou stranu. Předsuňte spodní čelist a hlavu pomalu vraťte zpět ke středu. Zopakujte třikrát a tentýž cvik proveďte i na levou stranu.

    - Otevřete doširoka ústa, pomalu hlavu zaklánějte a nakonec ústa zase zavřete a v záklonu vydržte asi 5 vteřin. Opakujte desetkrát.

  • Vyzkoušejte glycerinovou masku

     

    Autor: shutterstock.com
    Glycerin má vlastnost zpevňovat pokožku a navracet jí její pružnost. Podobně pak fungují i přípravky s kyselinou hyaluronovou nebo koenzymem Q10 apod. Pokud se chcete zbavit druhé brady, měla byste svou pokožku 2krát denně ošetřovat zpevňujícími produkty, které zabraňují vzniku vrásek. Jednou týdně si pak dopřejte glycerinovou masku.

  • Vsaďte na vejce

     

    Autor: shutterstock.com
    Podobný efekt jako glycerin mají také bílkoviny z vaječných bílků. Protože jsou ale přírodní, můžete si jejich péči dopřávat tak často, jak se vám jen zlíbí. Ze dvou vaječných bílků si domácí masku jednoduše vytvoříte tak, že je smícháte s polévkovou lžící mléka, polévkovou lžící citronové šťávy, polévkovou lžící medu a dvěma kapkami mátového esenciálního oleje. Naneste na oblast brady a krku, nechte působit 30 minut a poté opláchněte studenou vodou. Aplikujte každý večer před spaním.

  • Hýčkejte se melounem

     

    Autor: profimedia.cz
    Každý typ melounu má v sobě látky, které pomáhají osvěžit, regenerovat a zpevňovat pokožku. Vysoký obsah vody navíc pokožku snadno hydratuje. Vymačkejte z melounu šťávu a tu pomocí vatového tamponku aplikujte na oblast brady a krku. Nechte působit 20 minut a opláchněte vlažnou vodou. Opakujte klidně každé ráno.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.