Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dokonalá za 5 minut: Podzimní trendy, které zvládnete snadno a rychle

  • 13. října 2015 | 06:00

    Trendy se mění, ale klasické looky zůstávají. Proto jsme pro vás vybraly pět základních linií, se kterými v podzimním líčení zkrátka nemůžete udělat chybu. Ať už si potrpíte na přirozený vzhled nebo jste rozenou ženou vamp, zaručeně si najdete to svoje. A navíc vám ani jeden z těchto typů líčení nezabere více než pět minut.

  • Téměř bez barev

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz/archiv firem

    V tomhle případě je ideální míchat lehký BB krém s kapkou bronzeru. Pokožka má pak dokonale jednotnou barvu a vypadá naprosto přirozeně. Barva, kterou si domalujete líčka, závisí na tom, jaký jste typ. Blondýnky by měly volit světle růžovou, hnědovlásky meruňkově hnědou a černovlásky sytě broskvovou.

     

    Pohyblivou část víček namalujte téměř tělovým odstínem a přidejte trochu decentně hnědé. Nepřehánějte to ani s řasenkou. Tu naneste jen na horní řasy. Pokud chcete oči zvýraznit víc, vytvořte těsně nad horními řasami tenkou linku.

     

    Místo rtěnky klidně použijte jen lesk nebo volte jemné a rozjasňující odstíny – malinovou, starorůžovou a béžovou.

  • Výrazné oči i rty

    Kristen Stewart
    Autor: profimedia.cz/archiv firem

    Na sjednocení barvy pleti si vystačíte s CC krémem a trochou rozjasňovače na vrchní část lícních kostí. Růž volte v tónu pleti nebo ji klidně vynechte úplně.

     

    Na celé nebo téměř celé horní víčko naneste lesklé oční stíny ve světlejším tónu a dolaďte je pomocí tmavého sytého odstínu. Do koutků nebo vnější části oka vklepejte trochu zlaté nebo stříbrné barvy.

     

    Nezapomeňte na černé linky a výrazné líčení řas. Vaše oči prostě musí být uhrančivé. Rty obtáhněte konturkou na vnější hraně rtu a domalujte je sytou, ale matnou rtěnkou.

  • Barevné oční linky

    Katy Perry
    Autor: profimedia.cz/archiv firem

    Na obličej použijte bronzer (tekutý nebo ve formě pudru). Vytvoříte tak dojem, že jste si udržela letní opálení ještě do října. Lícní kosti a oblast spánku jemně domalujte pomocí růžového zdravíčka.

     

    Pod dolní i horní víčko aplikujte vybraný tón tekutých linek a řasy zvýrazněte pomocí řasenky, tu naneste v několika vrstvách. Rty přejeďte jemně růžovou rtěnkou nebo klidně jen barevným balzámem na rty.

  • Rudé rty a černé linky

    Dakota Johnson
    Autor: profimedia.cz/archiv firem

    Make-up vybírejte vždy na denním světle, naneste ho na bradu a kupte si odstín, který nejvíc ladí s tónem kůže na krku. Pokud pod něj použijete ještě podkladovou bázi, vydrží vám líčení celý den. Tváře poprašte bronzovou nebo hnědorůžovou neutrální tvářenkou.

     

    Horní víčka zvýrazněte černou tekutou linkou nebo aplikujte jen béžový, sametově lesklý stín se dvěma vrstvami černé řasenky.

     

    Pro odvážné líčení zvolte konturovací tužku v podobném odstínu, jaký má i vaše rtěnka. Vykreslete přesnou konturu rtů, tužkou vyplňte i jejich celou plochu a nakonec rty domalujte rtěnkou. Pokud si na tak výrazné líčení netroufáte, vklepejte rtěnku opatrně bříšky prstů, a to od středu rtů postupně doztracena směrem ke koutkům úst.

  • Inspirováno přírodou

    Emma Stone
    Autor: profimedia.cz/archiv firem

    Pleť sjednoťte pomocí rozjasňujícího make-upu. Pod oči naneste korektor a rozetřete ho doztracena. Růž použijte jen velmi decentní, aby byla téměř neviditelná.

     

    Vyberte si jeden odstín očních stínů a ten velmi pečlivě rozetřete na pohyblivou část víčka. Oči orámujte pomocí hnědé linky a horní i dolní řasy přejeďte řasenkou. Zlatým hřebem vašeho líčení bude sytá, avšak tlumená rtěnka, která z vás udělá dámu.

Autor: Majka Dvořáková, Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.